0°C

Beograd

POKAŽITE SVOJA OSEĆANJA: OVO može pomoći da dožive pozitivan emocionalni podsticaj!

Kako odrastamo, društvo vrši određeni pritisak na način na koji se treba izraziti. Korišćenje nadimaka od milja omogućava odraslima da se uključe u igranje uloga i slobodno pokažu svoja osećanja.

To poboljšava kvalitet socijalne interakcije s partnerom i olakšava proces povezivanja. Oba se partnera osećaju kao da ih je druga osoba potpuno prihvatila onakve kakvi jesu. Nadimci su sjajan način da kod partnera probudite ljubav, nežnost i naklonost. Za postizanje ovog rezultata treba ispuniti samo jedan uslov: osoba kojoj ga dajete, trebalo bi da voli taj nadimak.

Psiholozi kažu da korišćenje nadimaka za partnere može pomoći da dožive pozitivan emocionalni podsticaj, a služi kao dokaz vaših osećanja ako nadimak opisuje kako se vi osećate prema njima.

Neuroantropolog i profesor Din Folk veruje da naša potreba za tepanjem potiče iz djetinjstva. Majke ga koriste za razgovor sa svojim detetom, a to doprinosi formiranju dublje emocionalne veze i poverenja.

Kad odrasli koriste tepajuće nadimke, podsvesno se vraćaju na ta sećanja iz detinjstva kako bi probudili osećaj ljubavi i zaštite povezane sa njima.

Izvor: glossy.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar