4°C

Beograd

Photo: pinterest/printscreen

Izvor: Glossy.rs

NE DOZVOLITE DA VAS KARANTIN UZNEMIRI: Kako bi ljubav opstala i u vanrednim uslovima obratite pažnju na ove savete!

Dešava se da dolazi do učestalih svađa pa čak i razvoda ukoliko nemate slobodu kretanja 

Stručnjaci savetuju kako održati dobre odnose s partnerima tokom izolacije.

Ako se držite propisanih mera tokom pandemije koronavirusa, velike su šanse da viđate svoje partnere, supružnike i ostale članove porodice više nego što ste navikli.

Stručnjaci pišu da zbog samoizolacije advokati već predviđaju porast broja razvoda do kraja godine.

Ne pretpostavljajte kako se druga osoba oseća

Pretpostavke hrane ogorčenost kada se pokažu pogrešnima. Umesto pretpostavki koristite se jasnim i otvorenim dijalogom kako biste izbegli čitanje misli.


KORONA U SVETU
ŠOKANTNO! Ljudi nonšalatno šetaju italijanskim ulicama! (VIDEO)
VIŠE OD 70 POSTO PREMINULIH U ITALIJI SU MUŠKARCI: Ovo su naučne pretpostavke
UKLETA UTAKMICA: Sa ovog duela LIGE ŠAMPIONA je 40.000 gledalaca otišlo nasmejano kući ne sluteći da su izazvali pakao KORONE!
OTKRIVEN NOVI SIMPTOM! Britanski lekari tvrde da je ovo jedan od ranih pokazatelja zaraze!

Komunicirajte

Ako vas muči anksioznost, najbolje je reći šta vas muči. Savetnica predlaže da odvojite vreme kako biste voljenima rekli šta vas muči. Naravno, ovo ne opravdava okrutnost, ali ublažava reakciju koju biste kasnije mogli da zažalite. Psihoterapeutkinja Kejt Mojl takođe tvrdi da je ključ u komunikaciji. Savetuje da budete što jasniji, a ako ste frustrirani ili pod stresom izražavajte emocije u prvom licu jednine.

Prihvatite činjenicu da će okolnosti biti izazovne

-Uprkos najboljoj mogućoj volji, u ovakvim ćete se okolnostima verovatno svađati. Ako se svađate ili prepirete, onda ćete to verovatno preći u razgovor oko virusa. Možda vi želite da znate što je više moguće o situaciju, dok vaš partner to odbija. Zapamtite da je puno različitih načina za nošenje sa stresom i da vaš način nije jedini.

Neka velike svađe pričekaju

Iako su tenzije normalne u ovoj situacije, ne biste ih trebali iskoristiti za izbacivanje svih problema u vezi. Stručnjak savetuje da velike svađe ili razgovore ostavite po strani na neko vreme.

Pobrinite se da nađete vremena jedno za drugo

Ako oboje radite od kuće i pokušavate održati stabilnu vezu, onda jasno razdvojite "kućni život" od poslovnog. Odvojite vreme za kućne poslove, ali neka to bude van radnog vremena. Mnogima će rad od kuće biti problematičan jer vas ograničava na nekoliko načina, pa ne gomilajte dodatni stres oko kućnih poslova dok radite.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar