11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Glossy.rs

SEKSOLOG PODELIO SAVET: Evo kako da očuvate dobre odnose u IZOLACIJI!

Ako ste već nekoliko nedelja u izolaciji sa partnerom, moguće da ste je među vama počela doza netrpeljivosti i da na površinu izlaze i najmanji problemi, koji nikad do sad u vašoj vezi nisu bili 'kamen spoticanja'.

Seksolog Grejs Hazel podelila je zbog toga nekoliko saveta za one parove koji se u ovome prepoznaju i koji sad kuće prolaze kroz teška vremena.

Objasnila je kako komunikacija treba da bude iskreno izražavanje misli i osećaja, ali da treba i da osluškujeno partnerove potrebe, čak i ako nama ono što govori zvuči kao napad ili kritika.Kad osećaju da bliži svađa ili prepirka, napominje Hazel, parovi bi trebalo da isprobaju petominutnu komunikacijsku vežbu:

- Ako stvarno želite nešto da rešite, postavite tajmer da oboje imate oko pet minuta za izraziti ono što vas muči - objašnjava ona i dodaje da se partnera za to vreme ne bi trebalo prekidati, čak ni 'kolutanjem očima' čemu je i sama, priznaje, sklona.

- Kad partner završi, osoba koja je slušala trebalo bi da reže da je 'čuo/čula što govori i pre nego što stvarno razmisli o njegovim/njezinim rečima - kaže Hazel.

JOŠ O KORONA VIRUSU

MLADI FARMACEUT IZ BORČE JE HEROJ: Rizikovao svoj da bi spasao tuđi

NIKOLA ROKVIĆ PEVA ZA KOMŠIJE: Pogledajte koncert sa terase (VIDEO)

U ŠPANIJI KORONA USPORAVA: Broj preminulih manji u odnosu na kraj marta

OHRABRUJUĆE VESTI DOLAZE IZ MILANA: Maldini i njegov sin se oporavili od korona virusa

FIBA DONELA ODLUKA: Takmičenja neće biti ovog leta

Nakon toga slušatelj postaje onaj koji je do tad govorio, a tako možete da radite sve dok se oboje ne budete osećali da vas je ovaj drugi čuo i razumeo.

- Pravilo od 'pet minuta' najvažnija je stvar koju sam naučila i počela primenjivati u vezi - kaže seksologinja.

Stručnjak za odnose Plenty of Fish Šenon Smit napominje da, kad ste oboje po cele dane kod kuće, nekad bude teško i postaviti granicu između posla i vremena za vas dvoje. Ona zato savetuje pauzu u kojoj skupa radite nešto za što ne treba tehnologiju (čak i ako ćete kasnije pogledati film ili pričati s nekim preko video poziva).

Osim toga, savetuje, pokušajte da poboljšate 'prirodni' razgovor: ako npr. spremate večeru, iskoristite to vreme kao priliku za razgovor o tome koja su vam omiljena jela ili koji su najbolji restorani u kojima ste bili. Ili pročitajte oboje istu knjigu i razgovarajte o njoj, dodaje.

- Ovo vreme iskoristite da isprobate neke nove stvari -  kaže Smitova, jer ovo sad može biti i šansa za shvatiti kako se onaj drugi oseća.

- Međutim, treba znati da je ponekad i tišina u redu, i da možete i bez reči uživati ​​u partnerovom društvu - podsetila je.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti