18°C

Beograd

Photo: Freepik

Izvor: Glossy.rs

DA LI MUŠKARCU SMETA KADA ŽENA VIŠE ZARAĐUJE OD NJEGA? Anketa je pokazala sledeće činjenice

Nova istraživanja pokazala su da je finansijska situacija u vezama kompleksnija nego što se to mislilo 

SAZNAJTE I OVO:

NAJBOLJA VEŽBA NA SVETU! Ovo je 10 razloga da svakodnevno trčite!

PRAVOSLAVNI VERNICI DANAS SLAVE SVETU MARIJU EGIPĆANKU: Živela je razvratno i razuzdano, a ovako je preokrenula život

ZIMSKA SREDA: Oblačno i hladno sa mestimičnom kišom, moguć sneg u ovim krajevima

-  Generacijama unazad, u mnogim kulturama, od muškarca se očekivalo da bude glava porodice, onaj koji će donositi novac u dom. Muškost je usko povezana sa ispunjavanjem tog očekivanja. Sad kad su suočeni sa promenom u kojoj žene zarađuju više, muškarci mogu da osete veći stres — rekla je Džoana Sirda, koja je istraživala ovaj fenomen.Studija sprovedena na Univerzitetu Bat tvrdi da se kod muškaraca stres povećava kada žena pridonosi kućnom budžetu više od 40 posto.

Analiziran je život više od šest hiljada heteroseksualnih parova, koji su duže od 15 godina u braku ili žive zajedno i podaci su doneseni na osnovu istraživanja prikupljenih informacija. Kada se u vezi nalazi finansijska neravnoteža, zaključak je da to može uticati na odluke koje ljudi donose na dnevnom nivou. Istraživanje Univerziteta Bat je otkrilo i da je za muškarce stresno kada su jedini koji finansijski privređuju. 

 Muškarci su srećniji kada oba partnera finansijski pridonose kućnom budžetu, ali kada su oni ti koji izdržavaju porodicu. Savršena proporcija doprinosa je 60 odsto prema, otprilike, 40 odsto koje treba žena da donese.

 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar