9°C

Beograd

Photo: Freepik

Izvor: Objektiv.rs

RAVNOPRAVNO PARTNERSTVO: Pet znakova gde grešite!

Većina parova nastoji da od veze napravi ravnopravno partnerstvo. Želja da se brinemo o drugoj polovini sasvim je prirodna, no postoji tanka granica između brige o partneru i onoga što liči na brigu o detetu.

O OVOME SE PRIČA

MIHAJLOVIĆ ODMERILA SNAGE SA MARIĆEM U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Evo ko je pobedio u tucanju uskršnjim jajima, i šta je ministarka PRIZNALA

BALTIČKE ZEMLJE STREPE: Zbog Putina pozvale u pomoć OVU državu

SUNCE KUCA NA VRATA: Proleće napokon dolazi, a do kraja nedelje IZNENAĐENJE

Svađanje bez rešenja

Rasprave i svađe su sastavni deo svake veze, ali važno je da ih uspešno rešite. Ako završe bezuspešno, samo ćete osećati ljutnju i gnev.

Prisetite se samo kako su izgledale vaše svađe s roditeljima dok ste bili deca. Svađe s partnerom treba da budu upravo suprotne tome jer su i vaše uloge ravnopravne, piše Zadovoljna.hr.

Čišćenje za partnerom

Pratiti partnera u stopu i čistiti za njim stvarno nema smisla. Bilo da je reč o mrvicama hrane ili gomili odeće na podu, partner treba da bude svestan da je on taj koji treba iza sebe da raspremi.

Za srećniju vezu dovoljno je da podelite kućne zadatke ravnopravno.

Stvaranje izgovora

Normalno je da želite svog partnera da vidite u najboljem svetlu i da želite da branite neke njegove odluke.

Ipak, stalna potreba za stvaranjem izgovora i opravdavanjem lošeg ponašanja koje traje već duže vreme neće učiniti vašu vezu uspešnijom.

Nema potrebe za majčinskom zaštitom, već podstaknite svoga partnera da prihvati odgovornost za svoje ponašanje.

Potpuno kontrolisanje

Neke osobe jednostavno imaju takvu ličnost da vole da kontrolišu sve oko sebe. Ali ako baš svaki aspekt veze kontrolišete jer nemate poverenja u svoga partnera, onda nastaje problem.

Važno je da oba partnera shvate stanje veze i da žele da rade na promenama, jer ako ne dopuštate partneru da donosi neke odluke, to može vrlo loše da utiče na vaš odnos i vašu budućnost.

Stalno prigovaranje

Niko ne voli prigovaranje bez prestanka, a pogotovo ne ona osoba koja to mora konstantno da sluša.

Možda se čini da je to jedini način da doprete do partnera koji se ponaša kao dete, ali konstruktivan razgovor između dve odrasle osobe itekako je moguć ako se oboje potrudite.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar