30°C

Beograd

Photo: pixabay/user32212

Izvor: Novosti Magazin

KADA SE ODMOR PRETVORI U PAKAO: Raskid na letovanju se dešava iz samo jednog razloga!

Mnoge veze se prekinu na odmoru, a razlog je uvek samo jedan.

Odmor sa partnerom je prilika da zajedno provedete najlepše trenutke, daleko od svakodnevnih obaveza, rutine i stresa. Ali putovanje sa voljenom osobom može i da vas udalji.

VAŽNO

"NA PRAVOM MESTU" OTKRIVA: Detalji u HAŠKOM TRIBUNALU koji se dešavaju van očiju javnosti!

POČASNO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA : Srbija je jedan od najvećih prijatelja i partnera Kine u Evropi

JEZIVA ISPOVEST ŽRTVE LAŽNE DOKTORKE: IZ OČIJU MI JE CURIO GNOJ!

NOVI KORONA PRESEK: Sedam pacijenata preminulo od posledica virusa

VAŽAN SASTANAK: Petković sa ambasadorom Kipra o Kosovu i Metohiji

Mnogi se tek na odmoru upoznaju

Neki parovi na odmoru dožive preporod emotivne veze, dok za druge postaje noćna mora.

- Sve zavisi od toga kakva je veza bila do trenutka odlaska na putovanje. Na to kako će se odvijati situacija između njih i u kakvom će se raspoloženju vratiti utiče više faktora. Važno je koliko se par dobro poznaje, koliko dugo je u vezi i u kojoj fazi je njihov odnos, a nekada može biti od značaja i životno doba, odnosno zrelost oba partnera - kaže psiholog Milica Miloradović Stanković.

Ako veza pukne nije kriv odmor!

Svakodnevne obaveze mnogima ne ostavljaju prostor za ozbiljnije bavljenje emotivnim odnosom, pa na odmoru shvate koliko je veza trpela i koliko su se udaljili.

- Ako je odnos među parovima disfunkcionalan, a vreme koje svakodnevno provode zajedno im predstavlja teret, na odmoru netrpeljivost može eskalirati, jer su više upućeni jedno na drugo i teže je izbegavati probleme. Ako i dođe do kraja veze, ne može se reći da je odmor uzrok tome, ali može biti povod za prekid onoga što već nije valjalo - ističe psiholog.

Nerealna očekivanja od odmora

Prevelika i nerealna očekivanja od zajedničkog putovanja mogu biti razlog razočaranja i sukoba.

- Ako želimo da naš odmor bude idealan, da se pretvori u apsolutno uživanje bez problema i frustracija, u startu smo osuđeni na nezadovoljstvo, a putovanje na propast - ističe Milica Miloradović Stanković. - Nepredviđene neprijatne i stresne situacije nisu izuzetak ni na odmoru. Čak su i neke sitne prepirke sa partnerom uobičajene i ne bi trebalo da to bude razlog za velike svađe i narušavanje odnosa.

OVO TREBA DA ZNATE

POČELA SPASOVDANSKA LITIJA! Veliki broj građana se okupio da proslavi slavu grada

OBJAVLJENI REZULTATI OBDUKCIJE! Ovo je UZROK SMRTI dečaka kojeg je otac ostavio zaključanog u autu skoro 8 SATI!

"SKOČILE SMO SA STOLICA": Frajle EKSKLUZIVNO za HAPPY BSC o velikoj promeni u grupi! (FOTO)

KARLEUŠA STIGLA NA PROMOCIJU! Suzana i Jelena su bliske prijateljice godinama(GALERIJA)

Svađa nije loša

Treba imati u vidu koji problemi su ozbiljan kamen spoticanja i alarm za uzbunu u vezi, a koji se mogu smatrati sitnicama i prolaznim sukobima. Nije svaka svađa razlog za zabrinutost.

Odmor daje realnu sliku odnosa

Kada sa voljenom osobom idemo na odmor često nismo svesni da nam putovanje može dati dobru sliku odnosa.

Odmor pokazuje koliko je veza stabilna, a partneri tolerantni.

- Pokazaće se, pre svega, koliko je veza stabilna, koliki je kapacitet oboje za realno sagledavanje i prihvatanje sebe, partnera, odnosa (i pozitivnih i negativnih karakteristika), da li postoji međusobno razumevanje, tolerancija i spremnost za kompromis - usklađivanje i poštovanje želja (svojih i partnerovih)- ističe psiholog. - Krize na odmoru mogu biti test spremnosti za emocionalno investiranje u odnos.

Ako se posvađate, raskid ostavite za kuću.

Problem na odmoru kulminira

- Ukoliko se nešto već dugo taloži, gura pod tepih u svakodnevnim okolnostima, nije retkost da na odmoru taj problem kulminira. Ipak, koliki god da je problem i koliko god da traje, ne treba naprečac presecati vezu bez prethodnog otvorenog i iskrenog razgovora. Direktna i poštena komunikacija je ključ odnosa. Tu, pre svega, mislim na spremnost da se partner sasluša i otvorenost da se prepoznaju njegove potrebe, ali i iskreno izražavanje naših potreba i dilema. Čak i ako su se emocije uzburkale i došlo je do svađe na odmoru, svakako treba dobro razmisliti i odluku o eventualnom prekidu doneti hladne glave - zaključuje psiholog Milica Miloradović Stanković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar