27°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: pink

OVO JE KLJUČ DOBROG ODNOSA! Sugurni pokazatelj da će veza potrajati!

- Parovi prolaze rezličite faze zabavljanja, a ukoliko ovo imaju zajedničko, sigurno će opstati dugo

VAŽNO:

MANDIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Srušili smo Mila Đukanovića, možemo i jednog Krivokapića!

PRVI PUT U ISTORIJI! Rusija poslala 20 RATNIH BRODOVA na ove pozicije!

ZAPLENJENO 82 KILOGRAMA MARIHUANE! Pohapšeno više dilera!

KON ZADOVOLJAN, ALI I ZABRINUT: U riziku smo da nam delta soj opstane među mladima

NEMA NIKAKVE SUMNJE! Vojska Srbije će pokazati SNAGU!

Dobre i uspešne veze i brakovi ne događaju se sami od sebe. Na njima treba raditi i truditi se, a i sticanje nekih navika pomaže da ljubavni odnos potraje.

Daker Keltner, profesor psihologije na univerzitetu UC Berkli i autor knjige Born to Be Good: The Science of a Meaningful Life, pozabavio se pitanjem koja to navika najviše određuje da će veza ili brak potrajati.

Mnogi bi pomislili da je to komunikacija ili međusobno poštovanje ili pak negovanje zajedničkih vrednosti, ali u svom istraživanju Keltner je došao do drugačijeg zaključka – zajednički smeh jedan je od najvećih pokazatelja da će ljubavni odnos potrajati.

Kod parova koji su se razveli u proseku 13,9 godina nakon što su se venčali, nedostatak smeha predvodio je kraj njihovog braka.

U ranom periodu braka, ljutnja i nepoštovanje izrazito su toksični. U kasnijim fazama braka, odsustvo smeha glavni je pokazatelj da bi se brak mogao raspasti, zaključio je Daker Keltner.

Usvojeno je mišljenje da su svađe te koje presude bračnom odnosu. Međutim, zdravo svađanje može čak biti korisno za odnos. S druge strane, kada par prestane da se smeje zajedno, puno su veće šanse da će prekinuti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar