6°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustracija

Izvor: telegraf.rs

7 znakova koji ukazuju da je VAŠA VEZA PRED PUCANJEM!

Mnoge veze posle zaljubljenosti prelaze u fazu ljubavi, a u nekima partneri nisu spremni da nastave dalje, pa menjaju ponašanje.

Emotivne veze prolaze kroz razne periode transformacije, "bure" i "zatišja", ali kako stručnjaci za odnose tvrde postoje jasni pokazatelji kada stvari "kreću nizbrdo".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ne ignorišite unutrašnji glas! 5 znakova koji pokazuju da TAJ muškarac NIJE ZA VAS!

Ukoliko vam je do veze stalo, možete da se potrudite da je "popravite". Postoji nekoliko stvari koje jasno ukazuju na to da faza velike ljubavi prolazi.

Evo nekoliko načina koji mogu otkriti jeste li vi ili vaš partner počeli da se odljubljujete i da je veza pred "pucanjem", ali i saveta kako da "stvar rešite".

1. Manjak komunikacije

Kada počnete da se odljubljujete, i nesvesno i svesno počinjete manje da razgovarate. Neretko to je  prvi znak da počinjete da se "hladite", jer prestajete da delite iskrena osećanja sa voljenom osobom.

Kako da popravite stvar: Potrudite se da ponovo počnete da razgovarate kao nekada. Ako vam i dalje ne ide, a stalo vam je do veze obratite se za pomoć psihoterapeutima za emotivne odnose.

2. Sebi ste na prvom mestu

Kada počnete da stavljate sebe ispred vas dvoje, kada je "ja" dominantnije od "mi" to je jasan znak da nešto nedostaje u vašoj vezi.

Kako da popravite stvar: Nemojte sebe stavljati uvek na prvo mesto i nemojte partnera isključivati iz vašeg života. Probajte da ga uključite u donošenje odluka, vratite se na "mi" kao simbol zajedništva.

3. Ponestaje intimnosti

Jednom kada shvatite da sa partnerom niste bili intimni duže vreme, a to nije samo jedan od onih perioda koji se događaju kada život postane stresan i zauzet, možda ćete uvideti da više niste zaljubljeni kao nekada.

Kako da popravite stvar: Započnite razgovor o ovoj situaciji.Unesite neke novine i uzbuđenja u spavaću sobu.

4. Manje vremena provodite zajedno

Ovo ne mora da znači da se ne nalazite u istom prostoru. Vi ste na telefonu ili gledate televiziju, a vaš partner igra igrice. U istoj ste prostoriji, ali nemate više toliko zajedničkih stvari i aktivnosti.

Kako da popravite stvar: Pokušajte da izdvojite vreme jedno za drugo. Idite na večeru, na sastanak ili ponovite aktivnosti koje su vas činile srećnima pre.

5. Čini se da vam budućnost "izmiče"

Sve ređe razmišljate ili spominjete budućnost. Bez obzira na to da li su planovi za brak bili u pripremi ili ste se radovali zajedničkom odmoru ili vikendu, prestali ste da ih spominjete. Emocionalno povlačenje definitivno jeste znak da se odljubljujete.

Kako da popravite stvar: Ako ste prestali da razgovarate o odmoru na koji ste želeli jednom oboje da idete sada je pravo vreme da o tome pričate i, naravno, odete na njega. To može biti ključ za ponovno otvaranje srca.

6. Svađe su postale deo svakodnevnice

Česte svađe i neporazumi zbog sitnica mogu biti znak da se odljubljuje od partnera. Ali znati oko čega se borite jedan je od ključeva za ponovno zaljubljivanje. Ako se sa partnerom svađate samo zato što vas svaka njegova rečenica i gest nerviraju, to je znak da zaljubljenosti više nema.

Kako da popravite stvar: Smirite se i probajte da shvatite zašto se svađate.

7. Nema više međusobnog poverenja

Bilo da ste nešto pronašli ili samo želite nešto da pronađete, to je znak da postoji ozbiljan nedostatak poverenja. Ako ne želite da verujete svom partneru ili tražite nešto što će uništiti vašu vezu, to definitivno jeste znak da se odljubljujete.

Kako da popravite stvar:  Vraćanje poverenja može biti dug i težak proces. Terapija je jedan od najboljih načina da to popravite, ali čak i samo korak unazad i shvatanje da pokušavate da sabotirate svoju vezu može vam biti od pomoći da napravite neke korake koji će vam pomoći da zadržite vezu.

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar