2°C

Beograd

BUDITE MUDRE: Evo gde žene najviše greše u ljubavi!

Da bi veza funkcionisala, važno je da među parovima vlada razumevanje i dobra komunikacija. To je na prvom, najvažnijem, mestu, ali žene često taj balans znaju da poremete raznim zahtevima i zvocanjima koja baš i nisu opravdana.

Frajeri naprosto lude od mnogih ženskih preteranih reakcija, što ume da stvori velike probleme u vezi. Međutim, ni frajeri nisu cvećke, pa se neretko dešava da svojim zahtevima teraju ženu u ćošak, praveći zamku iz koje teško možete pobeći. U nastavku otkrijte gde grešite...

Žene žrtvuju ono što jesu i muškarca stavljaju na prvo mesto

Da li ste od sebe oterali sve prijatelje s kojima se vaš partner nije slagao ili okrenuli leđa nekom ko vam je značio samo iz straha da ćete ostati bez svog izabranika?

Znajte da ste napravili grešku. Neki muškarci su nesigurni u sebe i zato pokušavaju da preseku sve linije podrške od ljudi koji vas vole. Kada budete usamljeniji, onda ćete više zavisiti od njegove ljubavi i praštati mu greške. Takođe, vaša veza postaće izolovana od negativnih kritika bliskih ljudi, jer nećete imati nikog s kim biste mogli da popričate.

Zato zapamtite da svaki put kada se odreknete prijatelja ili člana porodice zbog muškarca, vi gubite deo sebe. Šta se više žrtvujete, manje će vas ostati i na posletku ćete biti potpuno prazni.

U pokušaju da se prilagodite čoveku do kojeg vam je stalo, izgubićete svoju suštinu. Taj gubitak obično je praćen besom, depresijom i niskim samopouzdanjem. Zbog toga sami morate da procenite kada je vreme da kažete “dosta”.

Krijete svoju izuzetnost

Da li obično umanjujete svoj značaj pred čovekom kojeg volite? Da li teško prihvatate komplimente ili ih uopšte i ne dobijate? Da li često potencirate činjenicu da sebe ne volite baš naročito?

Neke žene kriju sopstvenu kompetentnost misleći da će ih muškarci više voleti ako budu “skromne”. Činjenica je, međutim, da muškarce privlače žene sa samopouzdanjem, a ne one koje su slabe. Oni se dive ženama koje cene sebe.

Prepuštanje moći muškarcu

Neke žene žrtvuju samopoštovanje i dostojanstvo kako bi ih muškarac voleo. Da li se ponašate kao samouverena i moćna osoba na poslu ili s prijateljima, a to ne činite u društvu partnera?

Osećate li se nesigurno ili neprijatno kada vas on zbog nečeg kritikuje? Jedna od najvećih grešaka koje žene mogu da učine je da muškarca nagrađuju kada ih on loše tretira.

Zato svaki put kada mu prepustite moć i dozvolite da se prema vama ponaša ružno, gubite poštovanje i ljubav prema sebi. Mnoge žene nisu naviknute da ih neko tretira sa poštovanjem i ne misle da zaslužuju da budu voljene. Povratite moć u svoje ruke i proverite da li će vas muškarac mnogo više ceniti.

Ponašate se prema njemu kao majka

Ispitujete li ga stalno o njegovim obavezama, podsećate da mora da jede, toplo se oblači ili popije lek? Ako to neprestano činite, verovatno svog muškarca tretirate kao dete.

Mislite da on ne može da se samostalno brine o sebi i da bez vas ne bi mogao da funkcioniše. Ako o njemu mislite kao o dečaku, on će se tako i ponašati. Sve dok mislite da ne može ništa da uradi sam, to će tako i ostati.

Ponašate se kao devojčica kako biste dobili ono što želite

Kada se ponašate kao dete i tako privlačite pažnju, zapravo pokušavate muškarcu da ulijete lažno samopouzdanje. Ako često glumite da ste povređeni, plačete ili se durite kada ste ljuti ili se pretvarate da ste zbunjeni, on će se možda osećati snažnim, ali vas neće poštovati.

On će vas tretirati kao devojčicu, ali ne i kao ženu. To znači da ćete dobijati manje pažnje, ali i strasti. Za neke muškarce to može da bude čak i prevelika obaveza, jer nisu svi spremni da budu nečiji večiti spasioci.

Zaljubljujete se u muškarce “s potencijalom”

Očekujete li da ćete pronaći muškarca kojem ste potrebni i usmeravate pažnju i energiju kako biste mu “pomogli”, “spasili ga” i “popravili”?

Dajete im vreme, ljubav, savete, novac i kada konačno izvučete ono najbolje iz njih, ponosni ste na sebe. Ako to činite, vi se ne zaljubljujete u tog muškarca, nego u njegov potencijal. Vi zapravo i niste u vezi, nego “radite na vašem projektu”.

Zdrava veza s muškarcem znači da ga volite zbog onoga što je on trenutno, a ne zbog onog što može da bude sutra.

Cosmopolitan
Foto: Thinkstock

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar