24°C

Beograd

Ovo sigurno znate: More čini čuda za telo i dušu! A da li znate kako da ponesete delić mora sa sobom?

Kod većine nas sama pomisao na more izaziva blaženstvo i mir, žudnju za putovanjem, želju za preporodom. Činjenica je da je sam boravak kraj mora učinkovit za vaše opšte zdravlje, što lekari i ostali stručnjaci potvrđuju. Boravak kraj mora je izuzetno lekovit i za našu dušu i telo. Predstavljamo niz prirodnih pozitivnih načina, na koje more može uticati na vas:


SUNCE

Boravak napolju 15 do 30 minuta dnevno može značajno uticati na našu dobrobit. Stručnjaci širom sveta upozoravaju da smo u želji da izbegnemo rizik od raka kože otišli predaleko, i da se sada ne izlažemo dovoljno suncu. Statistika pokazuje da sada jedna od četiri osobe ima nedostatak vitamina D. Simptomi nedostatka vitamina D su: bol u mišićima, slabe kosti/prelomi, zamor, smanjeni imunitet, depresija, promene u raspoloženja i nepravilnosti u spavanju. Vitamin D koji obezbeđuje sunčanje pomaže nam da apsorbujemo kalcijum i izbegnemo osteoporozu. Umereno sunčanje je takođe korisno i u prevenciji raka srca, raka dojke i prostate, povećanja imunološkog sistema i anti-age efekta. Telo može da skladišti vitamin D 60 dana posle blagog dnevnog izlaganja.
MORSKA VODA

Morska voda sadrži elemente koji su od vitalnog značaja za pravilno funkcionisanje organizma – natrijum, magnezijum, kalijum, srebro i zlato u tragovima. Ovi elementi postepeno prodiru u kožu dok boravite u vodi, i čine čudo za zdravlje i izgled kože, kao i za vašu težinu. Morske alge obiluju mineralima i učestvuju u regenerativnim procesima na koži, poboljšavaju izgled kože, jačaju celokupan imunitet i pomažu u uklanjanju celulita. Morska voda takođe usled hemijskih procesa ubrzava vaš metabolizam, podstiče uklanjanje toksina i masnih naslaga. Plivanje u moru je jedna od najboljih fizičkih aktivnosti kojom možete ojačati celo telo- mišiće ramena, ruku, abdomena, leđa i nogu, plus je i sjajan način da se rešite viška kilograma, jer sat plivanja sagoreva 400 do 900 kalorija. Ukoliko dobar deo Vaših morskih dana provedete plivajući u moru, definitivno ćete smršati – bez striktne dijete ili zamornih poseta teretani.

PESAK

Pesak deluje kao prirodni piling, pomažući staroj koži da poboljša svoju prirodnu regeneraciju. Takođe predstavlja odličnu površinu za vežbanje. Dodatni otpor koji pesak nameće mišićima može maksimizirati efekte bilo kog fitnes režima. Bilo koja fizička aktivnost na plaži je lekovita- od same šetnje uz obalu, laganog trčanja, joge, do odbojke na plaži, ili jednostavno plesa uz muziku iz plažnog bara.


MORSKI VAZDUH


Morski vazduh je pun negativnih vodonikovih jona, koji poboljšavaju našu sposobnost apsorbovanja kiseonika, neutralisanjem oštećujućih slobodnih radikala (pozitivnih jona). Negativni joni su zapravo odlični za zdravlje jer jačaju naš imunitet, otklanjaju napetost u mišićima, poboljšavaju koncentraciju i stimulišu i uravnotežavaju lučenje hormona sreće- serotonina. Osim što će vam poboljšati raspoloženje, udisanje morskog vazduha će vam takođe pomoći da bolje spavate.

Da li i vi želite malo lekovitog morskog efekta za sebe? Ako je vaš odgovor DA, mi imamo rešenje za vas.

Morski magnezijum Marine Mineral, sa vitaminom B6 u kapsulama predstavlja jedinstveni mineralno vitaminski kompleks koji sadrži prečišćeni prirodni ekstrakt morskog magnezijuma, obogaćen vitaminom B6.

Magnezijum Marine Mineral doprinosi:

  • smanjenju umora i iscrpljenosti
  • normalnom metabolizmu stvaranja energije
  • normalnoj funkciji nervnog i imunog sistema
  • normalnoj funkciji mišića, i srčanog mišića
  • ravnoteži elektrolita
  • normalnoj sintezi proteina
  • normalnoj psihološkoj funkciji
  • regulaciji hormonske aktivnosti

Ponesite more sa sobom… magnezijum Marine Mineral!

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar