2°C

Beograd

SITNE PROMENE MNOGO ZNAČE: Baš ove jutarnje navike probajte da izbegnete, bićete iznenađeni rezultati!

Osigurajte sebi savršen dan eliminisanjem navika koje nisu dobre za vas.

Postoji puno stvari koje vam mogu upropastiti dan od ranog jutra: gužva u saobraćaju kad već kasnite ili kiša koja počinje da pada, a vi nemate kišobran pri ruci. Neke od tih stvari jednostavno ne možete kontrolisati, ali druge male jutarnje navike su definitivno u vašim rukama.

Pijenje kafe prerano

Postoji li zaista pravo vreme za kafu? Da! Nivo energije prirodno raste kad se probudite, a kafa može izazvati dodatni pad energije koji vas može učiniti nervoznima. Najviše koristi od kafe ćete imati ako je pijete sat vremena nakon buđenja. Nivo energije tada počinje da opada pa će vas kafa držati do podneva.

Nedovoljno obilan doručak

Šaka bobičastog voća u kombinaciji s jogurtom zvuči kao savršeno zdrav način da započnete dan, ali upravo zbog toga može doći do prejedanja u popodnevnim satima. To ne samo da nije dovoljno hrane za doručak, već takvom obroku nedostaju i određene hranjive stvari koje su ključne za osećaj sitosti do sledećeg obroka. Idealan doručak bi trebao da sadrži 15 grama proteina, 2.5 grama vlakana, složenih ugljenih hidrata i zdravih masti.

Proveravanje elektronske pošte čim se probudite

Ove navike se trebate rešiti što pre. Proveravanje elektronske pošte čim otvorite oči može biti razlog celodnevnog stresa. Umesto da vam prva stvar na koju pomislite bude briga o poslu, fokusirajte se na to da jutro počnete stvarima koje će vas smiriti – vežbanje, pijuckanje čaja ili bilo što drugo što će vam pomoći da se osećate dobro. To će vam pomoći i da budete što produktivniji tokom dana.

Srbija danas
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar