12°C

Beograd

ISTINA ILI NE: KONTRACEPTIVNE PILILE goje!

Istraživanje razbilo najčešći mit kojim se mnoge žene vode...

Ako ste razmišljali o korišćenju kontracepcije u vidu pilula, a priče o naglom debljanju i sličnim nuspojavama su vas zbrinule, nastavite čitati.

Naime, otkad su se pojavile kontracepcijske pilule, uz njih se veže činjenica da imaju uticaj na rast brojke na vagi.

Kako bi saznao da li je reč o istini ili mitu, Faculty of Sexual and Reproductive Healthcare (FSRH) je dao zadatak svojoj istraživačkoj grupi da naprave istraživanje utiče li ova metoda kontracepcije na gojenje.

Nakon dužeg posmatranja žena koje su koristile pilule i onih koje ih nisu koristile istraživači su došli do zaključka da pilule nemaju nikakvog uticaja na debljanje jer su sve žene u reproduktivnoj dobi sklone dobijanju kilograma, posebno ako se ne bave nikakvom telesnom aktivnošću i ne paze na ishranu.

Ipak, kako tvrdi voditeljka istraživanja, doktorka Sarah Hardman, svako telo je drugačije i ne utiče kontracepcija jednako na sve pa biste se, ako osetite neželjene promene u telu nakon određenog perioda upotrebe kontraceptiva, svakako trebalo posavetovati sa ginekologom i zamoliti ga da vam predloži neke druge pilule koje bi vam mogle bolje odgovarati.

cosmopolitsn.rs
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar