12°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: zenski magazin.rs

UV ZRACI UBIJAJU KORONU! Znači li to da treba ići u solarijum?

Postoji mnogo činjenica o novom korona virusu, a jedna od njih je da sunce, UV zraci i visoke temperature mogu uništiti virus.

Međutim, poznato je da temperatura zračenja sunca ne može dostići 56° C, a ultraljubičasti zraci ne mogu dostići intenzitet ultraljubičastih lampi, tako da sunce ne može ubiti virus. Ako želite da izađete na sunčanje, nosite masku i preduzmite druge zaštitne mere.

NOVINARSKE EKIPE POSETILE KBC VOJVODINA! Ovo je pravo stanje u prvom redu borbe protiv korone! (VIDEO)

OVO SU NAJNOVIJI PODACI IZ BOLNICE NA SAJMU: Tamo su 53 pacijenta, najmlađi pacijent ima 19 godina!

PREDSEDNIK: DOZVOLJENA ŠETNJA KUĆNIH LJUBIMACA OD 23,00-01,00H SUBOTOM, ZABRANA OKUPLJANJA VIŠE OD 2 LJUDI

GLAVAŠ: TOALETI NA SAJMU IMAJU TOPLU VODU

Ali prema najnovijim smernicama o dijagnozi i lečenju novog korona virusa koje je objavila Nacionalna zdravstvena komisija, virus je osetljiv na ultraljubičasto svetlo i toplotu, pa ultraljubičasto zračenje može efikasno eliminisati virus.

Da li to znači da odlazak u solarijum može pomoći u borbi protiv korona virusa?

 -U osnovi, UV svetlost je najveći neprijatelj virusa. Leti su šanse za širenje virusa kapljičnim putem mnogo manje. Zimi ljudi često sede blizu u zagrejanim prostorijama, što pospešuje širenje. Zato se grip širi svuda širom sveta kada je zima. Nije slučajno što u Južnoj Americi i Africi praktično nema slučajeva korona virusa – rekao je Bed Stadler, profesor i bivši direktor Instituta za imunologiju na Univerzitetu u Bernu.

Dakle, solarijum proizvodi UV-a i UV-b zrake i razvija toplotu na kojoj virusi ne mogu da opstanu. Ako idete u solarijum, možete suzbiti viruse i istovremeno ojačati svoj imuni sistem dobijenim vitaminom D!

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti