Izvor: Tanjug
13.08.2020 u 09:19
0

HRVAT UDARIO NA RUSE Vakcina protiv korone je medijski spin

Informacija da je Rusija proizvela prvu vakcinu protiv korona virusa je pre medijski spin nego realnost, tvrdi hrvatski molekularni biolog Ivan Ðikić.

Ðikić u intervjuu za TV Crne Gore poručuje da predstoji treća faza u kojoj vakcinu treba testirati, a da tek nakon toga sledi proizvodnja vakcine, što se, ako sve bude išlo po planu, može očekivati od marta do juna naredne godine.

– Oni su u ovom trenutku odobrili tu vakcinu što je preuranjeno, jer nije zavrsena klinička faza tri i tu bi trebalo pričekati da bi smo saznali da li njihova vakcina ima neštetno i efikasno delovanje i tek nakon toga bi, prema protokolima SZO, trebalo da se koristi kao vakcina koju je moguće odobriti – kaže Ðikić.

Prema njegovim rečima, treća klinička faza podrazumeva vreme i testiranje hiljada dobrovoljaca. Dodaje da sve traje traje do šest meseci tako da bi vakcina mogla da bude dostupna od marta do juna naredne godine.

On je ocenio da vest iz Rusije ohrabruje, jer govori o tome da se na pronalaženju vakcine, osim na univerzitetima u Pekingu i Oksfordu, radi i u Rusiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter