5°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/parovi

Izvor: kurir

USPAVANA LEPOTICA, ALI STVARNO: Sudbina devojčice koja zbog jezive bolesti prespava više nedelja (VIDEO)

Tinejdžerka Siti Raiza Miranda iz Indonezije poznata je kao prava "uspavana lepotica" jer može da spava i po nekoliko nedelja bez buđenja zahvaljujući medicinskom stanju koje pogađa jednog od milion ljudi.

ZANIMAĆE VAS:

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Preminulo 20 pacijenata, 1.277 novozaraženih

HANDKE U BANJALUCI: Srećan sam što sam ovde

CIFRE PO GRADOVIMA OPADAJU: Najviše novozaraženih u Beogradu, ostali manje od 70

IZ BUDŽETA IZDVOJENO 1,4 MILIONA: Podržana tri projekta Srpske pravoslavne crkve

BRNABIĆ U RAJKOVCU: Torlak će praviti Sputnjik, za Sinofarm novi kapaciteti

Siti Raiza Miranda imala je prve simptome još 2017. godine kada je 13 dana spavala "u cugu" u svojoj kući u Bandžarmasinu u Indoneziji.

Njeni zabrinuti roditelji prebacili su je u bolnicu gde su joj lekari dijagnostikovali Klajn-Levinov sindrom (KLS) koji pogađa jednog od milion ljudi.

Nakon saznanja o njenom stanju, roditelji odvedu Siti u bolnicu gde spava najmanje nedelju dana. 

Njen otac Muliadi rekao je da se njegova ćerka, koja danas ima 17 godina, neće probuditi bez obzira na to šta oni radili, pa je odvedu lekarima kad god ima jednu od tih epizoda. 

"Ne znamo kako da se uverimo da li je dobro kad god zaspi, pa je vodimo kod lekara. Kad god spava duže od nedelju dana, pati od grčeva, tako da nam je u tim vremenima zaista potrebna lekarska pomoć.“

Muliadi je dodao da je njegova ćerka zdrava uprkos svom stanju. 

"Nakon pregleda u bolnici, njeni laboratorijski rezultati pokazali su da je njeno telo u redu. Ona samo zaspi na duži period. Nema lekova koji bi mogli da je probude tako da čekamo da izađe iz dugog sna i odvedemo je kući.“

Za KLS, kako su im objasnili lekari, ne postoji lek, ali se njime može upravljati uzimanjem stimulansa za smanjenje epizoda.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar