21°C

Beograd

Photo: Pixabay/stevepb

Izvor: Objektiv

PAZITE: Nizak pritisak, može biti opasan, a ovi SIMPTOMI ukazuju na njega

Ukoliko ga ne merite redovno, možda niste ni svesni da ga imate

PROČITAJTE JOŠ:  "NA OSNOVU KRATKOG ISKUSTVA...": Bojana Ordinačev pre 4 dana je postala mama, a sada se oglasila i postavila neobično pitanje! (FOTO)

O visokom pritisku se često priča i piše.

Međutim, i nizak krvni pritisak može biti opasan. 

A ukoliko ga ne merite redovno, možda i ne znate da je niži nego što bi trebalo da bude.

Pad koncentracije
Gornji od 90, odnosno donji od 60, smatraju se vrednostima niskog krvnog pritiska. Uzroci su razni i mogu varirati od nedovoljnog unosa vode do ozbiljnih problema sa zdravljem. Nizak pritisak čete prepoznati i bez merača ako osetite neki od ovih simptoma:

PROČITAJTE JOŠ:  UŽAS! Ubijen mladi pevač hicem u glavu!

– Vrtoglavica ili gubitak ravnoteže
– Mučnina
– Premorenost
– Pad koncentracije
– Zamagljen vid

Stanje šoka
Poslednja dva simptoma biste možda povezali sa drugim problemima i ne bi vam palo na pamet da je uzrok pritisak, a ukoliko on naglo padne i ne podigne se opet, postoji rizik od padanja u stanje šoka. Tada su simptomi sledeći: ubrzano disanje, plitak dah, slab puls, hladna koža, iznenadno znojenje, zbunjenost ili dezorijentiranost.

Ako osetite neke od simptoma sa posljednjeg spiska, obavezno se obratite lekaru, jer šok može biti stanje opasno po život, savetuju stručnjaci.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar