12°C

Beograd

NE ZNATE ŠTA DA RADITE SA ISPUCALIM KRAJEVIMA: Uz ovih 5 saveta kosa će vam se preporoditi!

Kao što je krov kuće sačinjen od crepova, tako je i kosa sačinjena od vlasi.

Jedan oštećen crep oslabiće celu konstrukciju krova, baš kao i u slučaju ispucalih krajeva dlake i ostatka kose.

Protein je spas

Dlaka je izgrađena od proteina pod nazivom keratin, a kako biste sačuvali zdrav i sjajan izgled vaše kose, morate joj pružiti negu koja joj je neophodna, kao i proizvode za zaštitu od toplote.

Korišćenjem proizvoda koji štite od termičkih uticaja možete i te kako da ublažite moguća oštećenja kose, ali i odložite planirano šišanje i za do nekoliko nedelja.

Ne ignorišite ih

Sa vremenom krajevi vaših vlasi sve više pucaju, pa ćete ignorisanjem dovesti do oštećenja većih srazmera na koje vaš frizer može uticati jedino šišanjem, tvrdi frizer poznatih i Neksusov ambasador Lejsi Redvej.

Redovnim posetama frizeru (na svakih šest do osam nedelja) zasigurno ćete sebi obezbediti zdrave krajeve, kao i jaku kosu.

Brinetama je najgore

Rascvetali krajevi najviše su primetni kod osoba sa tamnom bojom kose, zato što na mestu gde se “pucanje” vlasi desi ostaje obeleženo belom tačkicom i tako postaje uočljivo na kosi, tvrdi Šuler.

Prava istina o kozmetičkim proizvodima

Proizvodi koji sprečavaju cvetanje kose i oporavljaju ispucale krajeve deluju samo trenutno. Koristeći ove preparate ne možete zauvek rešiti problem oštećene kose.

Izvor: Stil
Foto: Instagram/kristin_ess

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar