12°C

Beograd

NEGA KOSE: Svi benefiti kokosovog ulja!

Svaka od nas je svesna činjenice da je jedino zdrava kosa i lepa, zato se svi trudimo da se pridržavamo što više beauty saveta za negu kose. Neretko se dešava da uprkos posvećenoj negi i dobrim kozmetičkim preparatima ona izgleda beživotno i to je pravo vreme da u svoju negu uključite neki prirodni preparat, koji će vašoj kosi vratiti život i sjaj.

Iako već znamo da je kokosovo ulje našlo široku primenu u beauty tretmanima, kada je naša kosa u pitanju, ima posebno blagotvoran efekat. Pored toga što našu kosu čini lepom i sjajnom, njegova antibakterijska svojstva, čiste teme glave i koren dlake od različitih bakterija i na taj način poboljšavaju zdravlje kose.

Kokosovo ulje odličan je saveznik u borbi protiv peruti ili opadanja kose.

Ako kokosovo ulje nanosite na teme glave, dva do tri puta nedeljno, nahranićete korne dlake, čime ćete pospešiti njen bolji kvalitet i brži rast. Ovo ulje dubinski hrani i oporavlja našu kosu. Uz to, štiti kosu od spoljašnjih štetnih uticaja.

Kokosovo ulje nalazi se u sastavu mnogih kozmetičkih preparata, pa ga možete koristiti na više načina, ali se posebno preporučuje čist ekstrat ulja.

Ovo ulje uvek možete dodati svojoj maski, kako biste kosi vratili zdrav i sjajan izgled.

Izvor: L&Z
Foto: love Maegan/Flickr

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar