12°C

Beograd

IMATE PROBLEM SA HIPERPIGMENTACIJOM? Tri leka iz prirode koje će vam pomoći!

Sirov krompir

Krompir sadrži mnoštvo hranljivih materija, uključujući vitamin B koji aktivira obnavljanje ćelija kože, i nikotinamid koji je poznat po svojim izbeljujućim svojstvima. Mnogi od vas su se uverili koristeći ga, upravo, kao odlično posvetljujuće sredstvo protiv tamnih krugova oko očiju.

Preporučuje se trljati lice (odnosno problematične delove kože) 3-4 puta dnevno po 10 minuta. Ako imate suviše suvu kožu, komadić krompira pokvasite vodom.

-Jabukovo sirće

Jabukovo sirće sadrži čitav kompleks prirodnih sastojaka koji doprinose čišćenju i revitalizaciji kože.

Jednostavno nanesite jabukovo sirće na problematične delove uz pomoću tupfera,2-3 puta dnevno. Radite to redovno u toku jednog meseca. Ako imate osetljivu kožu, sirće kod vas izaziva peckanje, možete malo razblažiti vodom.

- Kurkuma

To nije samo popularan začin, nego i odlično izbeljujuće lekovito sredstvo za kožu. To je, takođe, moćno protivupalno sredstvo.

Zagovornici prirodne kozmetike preporučuju da kurkumu nanositi na kožu u vidu maski 1-2 puta nedeljno. Ovo, ne samo da će poboljšati opšte stanje kože, već će i pomoći smanjivanju i ublažavanju i pigmentnih fleka.

Femina
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar