5°C

Beograd

PRAVILNA NEGA JE NAJBITNIJA: Ovo će vam pomoći da odaberete PRAVI šampon za vaše teme! (FOTO)
Kupovina šampona za kosu može biti prilično zbunjujuća – da li uzeti hidrirajući, onaj za ojačavanje, onaj što zaglađuje dlaku, koji čuva boju ili koji otklanja perut? Toliko različitih opcija i proizvoda. Kako biste odabrale pravi šampon važno je da znate da se on bira prema tipu vlasišta. Zato u nastavku pročitajte mali vodič kako odabrate šampon prema tipu kose!

Šampon je proizvod kreiran da očisti skalp i dlaku od nečistoća, masnoća i stajling poizvoda. Osim što čisti dlaku, važno da je znate da on najpre čisti skalp od naslaga.

Šampon možete birati prema dva kriterijuma: prema tipu vlasišta i prema tipu dlake.

Ako se vaš skalp jako brzo umasti, verovatno ste prošli kroz kupoivne više desetina šampona bez uspeha. Potreban vam je šampon koji će kontrolisati prekomerno lučenjesebuma i koji će kosu držati čistom što duže.

Izbegavajte šampone koji su hidrirajući, koji zaglađuju dlaku ili su za kovrdđavu kosu (natpisi: ydrating, moisturizing, smoothing), jer će dodati previše masnih sastojaka na već masno teme

Potražite nazive šampona poput volumizing, strengthening, balancing, clarifying. Oni će ukloniti višak masnoće.

Šampon-čistač je odličan za masno teme, ali pazite da ga ne koristite prečesto, da ne isušite sklap, što dovodi do pojačanog lučenja sebuma

Probajte metodu „duplog šamponiranja“ – pranje kose sa dva šampona.

Jedan šampon za pročišćavanje temena, a drugi za pranje dužine.

Za masan koren potražite šampone sa blažim blikom sulfata.

Izvor:glossy.rs
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar