6°C

Beograd

DEVOJKE DA LI STE ZNALE? Ove proizvode može zameniti morska voda! (FOTO)
Svi se neizmerno radujemo početku leta, jer to znači da je sezona godišnjih odmora i odlaska na more iza ugla. Međutim, kada dođe leto, povećava se briga oko naše nege i zaštite kože od preterane izloženosti suncu, zato su spf kreme sastavni deo naše beauty opreme za plažu, međutim, tokom boravka na moru, postoje neki beauty proizvodi, koje morska voda, može potpuno zameniti.

Svima nam je već poznato da slana voda ima izrazito blagotvoran uticaj na zdravstveno stanje našeg organizma, a posebne benefite ima za našu kožu. Prirodna morska so izrazito je zdrava i poseduje terapeutska svojstva, a posebno pozitivno utiče na kožu lica i kosu. Kupanje u morskoj vodi predstavlja prirodno snabdevanje tela vitaminima i mineralima, kao što su natrijum hlorid, magnezijum i kalijum.

Kada je u pitanju nega kože, morska so se zbog svog bogatog sastava često može naći kao osnovni sastojak najrazličitijih kozmetičkih preparata, ali ipak, najbolje je koristiti benefite morske soli u njenom prirodnom obliku. Morska so apsorbuje toksine, čisti pore i sprečava skupljanje nečistoća na koži. Uz to je odlično antibakterijsko sredstvo i preventivno deluje na upalne procese na koži.

Svakodnevno kupanje u morskoj vodi, za samo par dana vidljivo će vam smanjiti problem sa mitiserima i aknama.

Pored svih benefita, koje morska voda ima na kožu lica, izrazito pozitivno utiče i na kožu tela, smanjuje strije i pomaže u borbi sa celulitom. Narano u borbi sa celulitom ona je samo još jedan saveznik, ali bez treninga, prilagođene ishrane i dubinskih masaža, morska so, sama po sebi je nemoćna.

Morska voda i so sjajni su saveznici čistog tena, besprekorne i lepe kože lica, ali i zdravlja, pa odlazak na more iskoristite da dovedete svoje telo u prirodan balans, koji će imati pozitivne učinke ne samo na vaš fizički izgled, već i na vaše zdravstveno, mentalno i duhovno stanje.

Izvor:lepotaizdravlje.rs
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar