8°C

Beograd

ZA SVE DEVOJKE: Trikovi za čistu i glatku kožu lica! (FOTO)

Čista i glatka koža, bez nepravilnosti (kao što su akne, bubuljice, tamni kolutovi i slično) svakako se čini kao nemoguća misija. Međutim, ništa nije nemoguće. Kako biste uvek imale lepu i glatku kožu, pratite sledeće savete.

Natečenost ispod očiju može biti posledica alergije. Pokušajte sa korišćenjem antihistamina par sedmica da vidite hoće li se stanje poboljšati.

Kada osetite da će izbiti bubuljica, nanesite led na dato područje. On će stegnuti krvne sudove, a sama bubuljica će biti manja.

Kako biste lice najadekvatnije zaštitili od štetnog sunčevog zračenja, nanosite dva sloja kreme sa zaštitnim faktorom ili losiona za sunčanje. Količina losiona koju ćete koristiti za nanošenje svakog sloja trebala bi biti ekvivalentna dužini kažiprsta.

Šta god da radite za kožu lica (korišćenje kreme sa retinolima, kreme sa zaštitnim faktorom i slično) to radite i na rukama, grudima i vratu.

Nagomilavanje tečnosti u limfnom sistemu može prouzrokovati nadutost. Kako biste poboljšali limfnu cirkulaciju, svakodnevno upražnjavajte deset minuta dubokog disanja ili joge.

Tamne kolutove ispod očiju mogu uzrokovati udubljenja i šupljine koje se nalaze na tom delu lica, a koje dermatolog može lečiti pomoću filera hijaluronske kiseline (oni najčešće traju do godinu dana). Promenu boje možete umanjiti zgušnjavanjem kože ispod očiju, a što se postiže pomoću krema na bazi peptida ili retinoida, jer one povećavaju proizvodnju kolagena.

Izvor:opusteno.rs
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar