18°C

Beograd

DEVOJKE DA LI ZNATE? Po čemu se večernja rutina razlikuje od dnevne? (FOTO)
Svaka od nas ima određenu rutinu za negu lica, ali nam nije uvek baš najjasnije u čemu je osnovna razlika između dnevne i noćne nege i sastava samih krema koje u sebi imaju naziv noćna. Proizvodi za negu kože prilagođeni su bioritmu našeg organizma i upravo zato je važno da se dnevna i večernja rutina razlikuju.

Tokom noći naša koža se obnavlja i regeneriše, pa upravo zato proizvodi koji u sebi sadrže odrednicu noćni imaju u svom sastavu sastojke koji koži pomažu da se dubinski obnovi i oporavi od svih štetnih uticaja, kojima je koža izložena tokom celog dana. Dok se u večernjim kremama nalaze sastojci koji pospešuju regeneraciju kože, dnevne kreme bogate su antioksidantima i kremama koje u sebi sadrže visok SPF faktor, upravo kako bi tokom dana kožu čistile od toksina i štitile je od štetnog UV zračenja.

Često pitanje koje sebi postavljamo je da li je potrebno da koristimo noćnu kremu. Odgovor je da, jer tokom noći koža postaje propustljivija, pa će krema prodrti u dublji sloj i intenzivno hraniti unutrašnjost kože. Noćna krema jedan je od važnih proizvoda, kada je u pitanju dugotrajno očuvanje zdrave i mlade kože.

Izbor kreme morate napraviti prema tipu vaše kože, jer je veoma važno da noćna krema zadovolji sve potrebe koje vaša koža ima. Važno je samo da znate da u jednom proizvodu, čak i ako je on univerzalan, nema svih sastojaka koji su koži potrebni, pa je najbolje da se vaša večernja rutina sastoji iz detaljnog pilinga lica, seruma, koji ćete naneti kružnim pokretima, uz blagu masažu lica i hidratantne kreme. Kada kožu detaljno očistite pilingom, vaše pore će biti spremne da propuste serum i kremu i detalno nahrane unutrašnji sloj kože, kako bi ona bila zdrava, sjajna i elastična.

Važno je da znate da prekomerna količina proizvoda neće boboljšati njihov učinak, pa bi trebalo da budete umereni pri nanošenju maski, ili kremi za lice, tokom svoje večernje rutine. Idelano vreme za večernju rutinu je oko sat ipo pred odlazak na spavanje, kako bi koža upila sve proizvode i ne bi se preslikavala na posteljinu u vidu masnih tragova.

Izvor:lepotaizdravlje.rs
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar