20°C

Beograd

JESAM SAMO ŠTO NIJE STIGLA, A ZAHTEVA POSEBNU NEGU: Nahranite svoju KOSU i služite se ovim malim trikovima! (FOTO)Sada kada se leto i zvanično približava kraju, vreme je da promenite rutinu nege kose. Hladna jesen donosi suv, hladan vazduh koji kosu čini frizzy, krtom, dehidriranom i teškom za oblikovanje. Srećom uz kombinaciju pravih proizvoda i nekoliko haircare saveta, moćićete da održite kosu zdravom i lepom tokom čitave jesenje sezone.

Baš kao i koži, i kosi je potrebna vlaga kako bi bila sjajna i zdrava. Svakodnevno pranje kose lišava dlaku njenih prirodnih ulja koja joj daju blistavost i elastičnost. Zato proredite pranje kose makar na svaka dva dana, a u međuvremenu osvežite koren uz pomoć suvog šampona. Još jedan savet za zadržavanje vlage jeste da pored klasičnog regeneratora, uvedete i leave-in kremasti regenerator, bez ispiranja koji će hidrirati i nahraniti dlaku.

S jeseni, potrebno je da pređete na nešto hranljivije šampone koji neće lišavati dlaku prirodnih ulja i lipida. Birajte regenerišuće šampone na bazi prirodnih ulja argana, makadamije, kokosa ili kakao i shea maslaca. Dakle, šampone-čistače ostavite po strani! Isto učinite i sa balzamom ove jeseni pređite na neki kvatetliniji, gušće teksture.

Izvor:glossy.rs
Foto:instagram/anhcotran

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar