3°C

Beograd

Photo: Instragam/printscreen

Izvor: Lepotaizdravlje.rs

Maska za lice od kafe obećava savršeno lice!

Znate za pozitivan učinak kafe na ljudski organizam? Maska za lice od kafe čini cuda u borbi sa velikim brojem problema kože lica.  Evo kako kafa deluje i kojim svojstvima nam pomaže da nam koža izgleda lepše i svežije.

Kafa je jedan od najpopularnijih napitaka na svetu u kojoj ljubitelji iste uživaju i kojom podižu nivo energije.

Biljke kafe se uzgajaju u preko 70 zemalja sveta, pretežno u ekvatorijalnim regionima Južne Amerike, Južne Azije, Afrike I indije. Brazil je ,na primer, zemlja među najvećim proizvodacima kafe na svetu, koja izvozi trećinu svetske proizvodnje.

Kad sazru, zrna kafe se beru, obraduju i suše. Zelena zrna kafe su najprodavaniji poljoprivredni proizvod na svetu. Zrna se prže do različitog stepena, u zavisnosti od željenog ukusa, a nakon toga melju.

Uticaj kafe na ljudski organizam

Planetarno je poznat stimulišuci efekat kafe. Iako postoje mnoga razlicita naučna istraživanja vezana za uticaj ovog napitka na ljudski organizam, najnovije studije ukazuju na  mnoga pozitivna dejstva koje kafa ima:

poboljšava moždane funkcije

smanjuje šansu za bolesti kostiju i zglobova

preventivno deluje na kancerogena oboljenja

ubrzava naš metabolizam

ima anti age efekat

smanjuje šansu za cirozu jetre

  Naravno, sve ovo važi ukoliko se kafa umereno konzumira.

 

Međutim, hajde da se pozabavimo njenom spoljašnjom primenom!

Kafa za lice od prednosti

 U velikom broju kozmetičkih proizvoda kafa je neizostavni sastojak, a razlog tome je to što je bogata kofeinom i antioksidansima.  

 Antioksidansi  daju odlicne reziltate u anti age kozmetici jer mogu da redukuju pojavu bora i finih linija.

Kofein ima i anti- zapaljenska svojstva i kao takav veoma je koristan u borbi protiv bubuljica i zapaljenskih procesa na koži i ublažavanju crvenila.

Osobe koje imaju probleme sa podočnjacima, kao i sa otečenošcu kapaka mogu da odahnu jer se kofein pokazao kao odličan sastojak u borbi sa njima.

 Kafu možemo koristiti i  kao izvrsno sredstvo za piling lica i tela pri cemu odstranjujemo mrtve ćelije, podstičemo bolju prokrvljenost, a samim tim i elastičnost kože, te je možemo koristiti i u borbi protiv celulita.

 Kada sve ovo znamo, zašto ne bismo iskoristili sve benefite kafe i koristili je kao glavni sastojak  različitih maski za lice u zavisnosti od toga koji tip kože imamo ili kakav problem želimo da rešimo!

Evo kako napraviti dobar piling za lice i telo od kafe.  

Potrebni sastojci su:

2 kašike domace ili instant kafe

3 kašike  devicanskog kokosovog ulja

5 kapi etericnog ulja lavande

1 kašika braon/žutog šecera

 Sve sastojke sjediniti i kružnim pokretima, nežno smesu nanositi na kožu lica i tela. Nakon blagog masiranja kožu isprati toplom vodom. Ovo je zapravo cišcenje lica kafom.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti