0°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happybsc

ZIMSKA NEGA KOSE U PAR KORAKA: Uz ove trikove sve žene su srećne!

Kada dodju hladni dani, ovo treba da se praktikuje.
Suva, beživotna kosa i izlomljeni krajevi ne moraju da budu vaš problem ako u hladnim mesecima kosu zaštite na pravi način. Redovno šišanje i zaštitna kozmetička sredstva put su do frizure koja će osvežiti zimu.

 Kosu šišajte na šest do osam nedelja kako ne bi došlo do pucanja krajeva. Taj ritam treba da se održava tokom cele godine. Zimi zbog loših vremenskih uslova šišanje ne sme da izostane, savetuju svetski frizeri.

Žene na negu celog tela, pa i na negu kose, više pažnje obraćaju leti. Sa dolaskom zime mnogi rituali ulepšavanja se zanemare. Te greške može da popravi sledeće poređenje, niske temperature kosi smetaju kao i one najviše, preko 40 stepeni. I u jednom i drugom slučaju, ako zanemarite negu, vaša kosa najviše strada.
Česta upotreba šampona uklanja prirodna ulja sa kože glave i time isušuje kožu glave i kosu. Šampon za suvo pranje i dečji puder, koji uklanja suvišnu masnoću, mogu da budu najbolja alternativa svakodnevnom pranju.

Često pranje zahteva češću upotrebu fena i ostalih aparata koji dodatno isušuju kosu.Ukoliko se odlučite za sušenje fenom, pre njegove upotrebe na kosu nanesite regenerator koji se ne ispira ili sredstvo za zaštitu od toplote.

 Vruća voda isušuje i oštećuje kosu. Zbog toga kosu perite mlakom vodom, a pranje završite mlazom hladne vode kako bi koža zadržala vlagu i sjaj.

 Mokra kosa je sklona pucanju i lomljenju. Zimi ne izlazite napolje dok se kosa dobro ne osuši. Najbolje je da to bude na prirodan način.

 Na kosu nanesite pola kašičice maslinovog ili bademovog ulja. Zatim nanesite malo regeneratora i ostavite smesu na kosi da odstoji nekoliko minuta. Kosu operite malom količinom šampona, na kraju na kosu možete prstima da dodate još malo ulja. Upotreba ulja korisna je jer se njome oslobađa prljavština koju šampon kasnije lakše ukoni.

Izvor: Glossy
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti