0°C

Beograd

Photo: Facebook

Izvor: HAPPYBSC

ŽELITE DA IZGLEDATE MNOGO MLAĐE? Primenjujte ovih 5 tajnih pravila i želja će vam biti ispunjena!

Ljudsko telo se sastoji od 60 odsto vode, a svakodnevni zadaci i rutine nam troše dragocenu energiju. Pijte najmanje osam čaša vode svaki dan. Osim što će tako telo biti hidrirano, izgledati svežije i osećaćete se zdravije, voda pomaže vašem probavnom sistemu da bolje funkcioniše.

STIL KOJI JE UVEK U MODI: Ove godine ćemo nositi ovakvu garderobu!

Počastite lice voćem

Napravite masku za lice s voćem po izboru. Možete na lice da stavite masku od papaje. Plod papaje sadrži enzim papain koji smanjuje taloženje melanina. Možete da probate i sa jagodama isečenim na kolutove. Jagode sadrže beta-karoten i vitamin A koji pomaže u obnovi kolagena. Prirodna aloja vera takođe je odlična za borbu protiv starenja kože.

Smanjite stres 

Svaka osoba ima stresove u svom životu, ali ako to naučite da kontrolišete, u životu će vam ti biti mnogo bolje. Istraživanja su pokazala da mentalni stres ubrzava proces starenja. Kad ste pod stresom, poremeti se prirodna ravnoteža i izlučivanje hormona zbog čega je otežan popravak ćelija i generisanje kalogena. Postoji puno načina da se smanji psihički stres. Svoju pažnju možete da preusmerite na razne druge stvari kao što je, recimo, vežbanje. Joga, duboko disanje i meditacija mogu da smanje stres, poboljšaju protok kiseonika i protok krvi, pa tako poboljšaju nivo energije.

Redovno vežbajte

Vežbanje je sastavni deo režima za negu kože. Vežbe će pomoći u održavanju tonusa mišića i fleksibilnosti, a poboljšaće i celokupno zdravlje i kondiciju. Fizička aktivnost štiti od srčanih problema i čini da se osećate i izgledate mlađe. Vežbanje povećava protok krvi u telu. Jedan od najboljih načina je hodanje. Odlazak u šetnju je odlična kardiovaskularna vežba koja produžava život.

Zdrava ishrana 

Trebalo bi da se što zdravije hranite, a to podrazumeva dovoljno povrća i voća. Izbegavajte crveno meso, alkohol i cigarete. Voće i povrće odlični su antioksidansi. Što zdravije jedete, to ćete se bolje osećati i izgledati.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti