20°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Dnevno.rs

TRIKOVI POZNATIH ŠMINKERA: Ovo je SVE što vam treba za SAVRŠEN TEN!

Nekoliko prilično neobičnih trikova najveći šminkeri redovno koriste kako bi pripremili kožu slavnih dama za posebne događaje.

Koji su to trikovi, šta tačno poznati rade sa svojom kožom, i kako najbolje postići sjaj i hidrataciju kože, otkrivamo vam u nastavku teksta.

Masaža lica

Masaža lica možda nije ništa novo za dobrobit kože, ali postoji jedna specifična tehnika koja daje brze rezultate: Gankin masaža. Patent beauty brenda Suqqu, zapravo je tehnika inspirisana od strane šminkera japanske filmske industrije i podrazumeva pritiskanje ili pak štipkanje kože kako bi se tonirali svi mišići lica pre odlaska na set.

Stručnjaci ovu tehniku još nazivaju i “vežbama za lice”. Gankin masaža oslobađa napetost i ukočenost lica, podstiče cirkulaciju krvi, daje čvrstinu licu, više definicije u donjoj polovini lica i prirodni sjaj kože.

PROČITAJTE OBAVEZNO

PREMINUO dečak (4) koga je pregazio autobus u Zemunu!

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA! Pronašli više od 20 ilegalnih migranata!

STRAŠAN SUDAR kod Makiša! Uništeno nekoliko vozila, saobraćaj u KOLAPSU!

Ova masaža je odlična pre stavljanja šminke i za nju je dovoljno svega par minuta.

Kocke leda

Ovaj trik, ne samo da je dostupan i besplatan, već je veoma omiljen među šminkerima poznatih. Oni pribegavaju kockama leda kada je potrebno brzo povratiti svežinu i čvrstinu kože, najčešće nakon burnih noći ili usled jet-lega.

Poznati odlaze korak dalje kada je ovaj trik u pitanju, sa ice therapy – masažom kockicama leda. Za ovu masažu sve što je potrebno je peškir ili pamučna tkanina u koju je potrebno uviti kockice leda, i masirati od vratnog dela, sa laganim pritiskom na kožu, te nastavljati masažu ka gore.

SVE O KORONI

NOVE MERE STUPILE NA SNAGU! Evo ČEGA ćete morati da se PRIDRŽAVATE u NAREDNIM DANIMA!

Brnabić OTKRIVA! Evo od koga zavisi da li će biti ZATVORENE ŠKOLE I VRTIĆI!

POZITIVAN EFEKAT MERA: U Francuskoj NAGLI PAD broja NOVOZARAŽENIH!

Kocke leda sa zelenim čajem su odlične za natečene oči, kockice leda infuzije peršuna za kožu s pigmentom, kockice leda infuzije ruže pomoći će da se smiri upala, dok kocke leda sa krastavacem pomažu da se zaceli i hidrira suva koža.

Topla kupka

Ovo je možda najveće iznenađenje kada su ovi trikovi u pitanju. Možda zvuči kao opuštanje pre sređivanja, ali stilisti poznatih toplu kupku pripremaju slavim osobama nakon šminkanja, jer se na taj način postiže svež izgled. Da, izgleda da topla kupka od nekoliko minuta čini čuda za kožu i izgled.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti