22°C

Beograd

Photo: HAPPYBSC

Izvor: Happy BSC

OBRATITE PAŽNJU! Znaci koji upozoravaju na nedostatak vitamina D

Vitamin D  koga često nazivaju i vitaminom Sunca je vitamin koji ima glavnu ulogu u izgradnji i održavanju zdravlja kostiju, ali ima i sposobnost da deluje direktno na imunološki odgovor organizma.

PROČITAJTE JOŠ

RASULO KOD MILA U STRANCI: Incidenti pred izbore u Nikšiću!

Posle praznika ponovo GUŽVE na ulicama!

JOŠ JEDNA KORONA ŽURKA: Priveden vlasnik objekta na Novom Beogradu

HIT HITOVA! Bakice se sankaju (VIDEO)

Nedostatak vitamina D se odredjuje analizom krvi, ali moze da izazove veoma široku lepezu različitih simptoma kao što su:

Bolovi u kostima

Vitamin D reguliše metabolizam kalcijuma i fosfata i važan je u održavanju čvrstih, jakih kostiju. To znači da kad postoji nedostatak vitamina D, mogu postojati problemi s celokupnim zdravljem kostiju što je rezultat bolovima u kostima ili čak zglobovima.

Umor i letargija

Osećaj umora, pa čak i letargija mogu biti znak nedostatka vitamina D.

Neraspoloženje i depresija

 Postoji zanimljiva veza između nedostatka vitamina D i depresije.  Ako se osećate neraspoloženo i nemate objašnjenje za to.

Grčeve u mišićima

Zajedno s osećajem slabosti u mišićima, verovatno ćete i zbog nedostatka vitamina D iskusiti i grčeve. Iako je to suptilan znak, grčevi u mišićima mogu biti jedan od znakova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti