30°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

ZAŠTO ŽENA BRIJE GLAVU?! Šta se krije iza ovog ''hrabrog'' poteza?!

Kosa je moćan simbol ženstvenosti, a impulsivno šišanje i brijanje glave u sebi može da krije poruku "više nisam ona stara“, „nisam ono što misliš, ili ono što želiš da budem“.

U FOKUSU:

VUČIĆ SA IZASLANIKOM KRALJA BAHREINA: Razgovor o saradnji dve zemlje, sutra prikaz naoružanja (VIDEO, FOTO)

DOŽIVOTNI PREDSEDNIK RUSIJE! Putin potpisao zakon, IMA PRAVO NA JOŠ DVE KANDIDATURE

VELIKI UDARAC ZA KRIVOKAPIĆA: Demokrate protiv smene ministra Leposavića

Odsecanje kose može da bude i način da žena zaštiti sebe od loših emotivnih veza, ali posledica lošeg psihičkog stanja i nervnog rastrojstva, pa je brijanje glave pokušaj da povratimo osećaj kontrole u periodu kada osećamo da nam je sloboda potpuno oduzeta.

Slučaj kada žena potpuno obrije glavu, je po mišljenju Marka Brakovića, psihoterapeuta, posledica teške psihičke nestabilnosti.

-Rekao bih da je u pitanju težak emotivni i nervni slom koji se manifestovao i kroz brijanje glave. Žene se na ovakav čini obično odluče kada potpuno izgube kontrolu nad sobom i svojim životom, pa im ovako ekstremno šišanje daje privid da ipak drže konce u svojim rukama-. Setimo se samo i „ćelave“ epizode Britni Spirs, od pre nekoliko godina, koja je užasnula ceo svet. Pevačica se tih dana borila sa zavisnošću, mentalnom bolešću i bila je u sukobu oko starateljstva nad svoja dva sina sa bivšim suprugom Kevinom Federlajnom. I sve što je tada mogla da uradi, bilo je da se ošiša na ćelavo.

U ataku na svoj izgled, Britni je možda pomislila da se poigrava svojom spoljašnjošću poručujući svima da idu do đavola. Možda baš i kao Miljana.

Za razliku od, recimo, autodestruktivnog gojenja, šišanje je instant akcija i zato stvara osećaj katarze. Izmena spoljašnjosti je najjednostavniji način da se izađe na kraj sa unutrašnjim konfliktima.

-Opet, s druga strane, drastično šišanje može da bude i posledica želje da damo podršku bolesnim članovima porodice, koji boluju od najtežih bolesti, pa se ovim činom na neki način i solidarišemo sa njima i pokazujemo da smo uz apsolutno uz njih. Odsecanje kose može da bude i način da se neko izbori sa nepovratnim gubitkom drage osobe ili odnosa-, objašnjava sagovornik.

A nekada, to može zaista i samo da bude potreba da se istakne lepo lice ili da se skrene pažnja na sebe ili prosto, želja za promenom i eksperimetnisanjem i ništa više od toga, rekao je Marko Braković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar