30°C

Beograd

Photo: Freepik/@user18526052

Izvor: Objektiv.rs

I KOSI JE VRUĆE I POTREBNO JOJ JE OSVEŽENJE: Evo kako da je zaštitite od sunca i SOLI!

Posvetite joj pažnju

PROČITAJTE JOŠ

METEOROLOG TODOROVIĆ: Očekuje nas blago zahlađenje

UGAŠEN POŽAR NA NOVOM BEOGRADU! Nema povređenih

NEVREME POGODILO NOVU VAROŠ! Materijalna šteta na poljoprivrednim usevima

NASTAVLJA POBEDNIČKI NIZ! Novak u finalu dubla turnira na Majorki (VIDEO)

Leto je period tokom kojeg nam je potrebna dodatna nega.

A to se odnosi na celo telo.

Pa i na kosu.

Vrućine mogu da je oštete, a vlasište može da postane masnije. Ne treba zaboraviti ni na to da kosa jako loše reaguje na dodir sa hlorom.

Sve ovo može da se spreči, ili da se negativno dejstvo makar umanji, a evo šta je potrebno da uradite ako i na početku jeseni želite da imate lepu i zdravu kosu.

Zaštita kose

Ako znate da ćete ovo leto provesti na suncu, bilo bi dobro da koristite preparate za ovo godišnje doba. Redovno nanošenje regeneratora koji sadrži SPF zaštitu ili pokrivanje vlasišta šeširom odlični su načini za zaštitu kose. Takođe bi bilo dobro da, koliko god je moguće, smanjite boravak na suncu. 

Ograničiti štetu od hlora

Na plavoj kosi može da se pojavi zelena nijansa zbog prevelike izloženosti hloru. Ključ za izbegavanje oštećenja kose zbog hlora je priprema kose pre kupanja. Obzirom na to da suva kosa deluje kao sunđer, pre plivanja kosu možete da natopite pijućom vodom, kako bi upila manje količine hlora. Nakon plivanja, ispiranje kose pijućom vodom bi trebalo da bude obavezno.

Tretmani keratinom

Prečesto nakon leta vidimo obojenu kosu koja je uništena od slane vode i izlaganja suncu. To je zato što boja oksidira zbog topline i sunca, pa kosa postaje suva. Tretmani keratinom mogu da pomognu kod revitalizovanja kose, daju joj dodatnu hranu i vraćaju u život. Takođe postoje i prirodne maske koje možemo da stavljamo tokom letnih dana.

Izbegavati često pranje kose

Čestim pranjem se skidaju prirodna ulja, a to opet podstiče dodatnu proizvodnju ulja i onda češće peremo kosu. Da bismo smanjili oštećenje, možemo odmah nakon plivanja da isperemo kosu pijućom vodom, ali bez dodatnog šamponiranja. Takođe je vrlo važno paziti i na kvalitet šampona i regeneratora i leti koristiti nežnije i prirodnije varijante.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar