22°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Klix.ba

Najčešće greške koje se prave prilikom kupovine i kačenja zavesa

Ukoliko želite da vam prostor izgleda besprekorno, potrebno je obratiti pažnju na kačenje zavesa zato što nije svejedno koje ćete staviti na prozore ili vrata, te koliko su duge, široke ili udaljene od plafona.

Ovo su najčešće greške koje se prave prilikom kupovine ili kačenja zavesa.

Pogrešne mere

Pre kupovine zavesa potrebno je izmeriti širinu i dužinu vrata ili prozora, ali i uzeti u obzir gde će se nalaziti garniša. Neki ljudi o tome ne razmišljaju pa uzimaju meru od plafona ili gornje ivice prozora i na kraju kupe zavese koje su preduge ili prekratke.

OVO MORATE PROČITATI

EKSKLUZIVNI SNMCI ATENTATA NA VOĐU KAVAČKOG KLANA U UKRAJINI Upucan u stomak, u toku akcija policije (VIDEO)

OGLASIO SE JOANIKIJE: Milo nam je ponudio da likvidiramo sami sebe!

PUTIN NAREDIO: BIĆE PARADE POBEDE! RUSIJU NIŠTA NEĆE ZAUSTAVITI, PA NI VIRUS!

VLADO JE BIO NOVINAR KOJI JE IZVEŠTAVAO O SVOJIM UBISTVIMA Odala ga je jedna sitnica! (FOTO, VIDEO)

SRPKINJA LJUBICA JE NAJLEPŠA ŽENA KONTINENTA! Zvanično proglašena za Miss Evrope!

Prenisko postavljene zavese

Ova greška je najizraženija u prostorijama s niskim plafonom jer ih vizuelno još više snižava. U tom slučaju ukoliko želite postići utisak da je prostorija viša, zavese okačite na garnišu pričvršćenu na plafon ili uz samu njegovu ivicu.

Prekratke zavese

Ukoliko zavesu postavljate uz bočne stranice koje idu do poda, naprimer, kao kod balkonskih vrata, tada svakako kupite zavese koje idu do poda ili ga dotiču. Inače u tome mnogi greše, pa kupe malo kraće i na kraju to ne izgleda dobro.

Nedovoljno široke zavese

Većina zaboravi da zavesa mora biti naborana da bi izgledala dobro pa kupe onoliko široke koliko je i sam prostor. Ipak, potrebno je zapamtiti da zavese moraju biti najmanje dvostruko šire od prozora ili vrata koje prekrivaju.

Izbegavanje peglanja

Izgužvane zavese pre svega izgledaju neuredno pa zbog toga bi bilo dobro da ne budete lenji i da ih ispeglate jer se neće izravnati same. Uostalom, zavese ionako ne perete toliko često, a i upečatljive su jer stoje na prozoru nekoliko meseci pa bi bilo poželjno da izgledaju lepo.

Ipak, bitno je naglasiti i to da postoje zavese i od određenih materijala koje je dovoljno okačiti na prozor odmah nakon pranja, dok su još mokre i one se zaista same izravnaju. Međutim, trebate proceniti sami je li to slučaj s onima koje imate u kući.

Bez stavljanja tega na dno

Materijal svake zavese nije isti pa je zbog toga kod pojedinih potrebno staviti teg na dno kako bi stajale kako treba. Reč je o posebnoj ivici koja je teška i zadužena je za to da zavesa stoji na mjestu čime zadržava svoj oblik. S druge strane, postoje i lepršave zavese kojima bi teg samo smetao.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar