30°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen

Izvor: b92

TRUDNICE VEOMA ZABRINUTE: Kako izgleda porođaj s maskom na licu?

Trudnice koje u vreme epidemije čeka porođaj trenutno brine informacija da će u toku porođaja nositi maske.

"Od trenutka prijema, pa sve do otpuštanja, sve ležeće pacijentkinje moraju da imaju maske, a to uključuje i porođaj. Naravno, svima njima se rade i testovi, ali kada se uzme u obzir vreme inkubacije, odnosno taj prozor koji postoji između infekcije i pojave simptoma, to znači da nije potpuno sigurno da u trenutku testiranja neko nije zaražen", otkriva ginekolog akušer dr Dejan Dimitrijević.

Porođaj sa maskom već su prošle mnoge trudnice u Srbiji, a na grupi "Bebac trudnice i mame" na Fejsbuku razmenile su iskustva. Iskustva mama su različita - dok je nekima bilo izrazito neprijatno, druge svedoče da masku nisu ni osetile.

PROČITAJTE JOŠ

ŠARIĆ PROGLAŠEN KRIVIM! Očekuje ga KAZNA zbog PRANJA NOVCA!

LONČAR ZA HAPPY TV: 10.000 lekara u CRVENOJ ZONI se brine u svakom trenutku za građane Srbije

MINISTAR ZDRAVLJA OTKRIO KAKO SE PONAŠA VIRUS: Nije oslabio ni zbog vremena, ni zbog temperature

OPASNOST NA KUPALIŠTIMA! Može da preživi u vodi, BUDITE OPREZNI!

"U maju sam se porodila i nosila sam masku, ali verujte da nisam ni primetila da je imam. Dok sam ležala na stolu čekajući da porođaj krene, nije bilo nikoga u sali, tako da mi je maska visila na jednom uhu. Čim se neko pojavi, ja bih je stavljala", kaže jedna mama.

"Ja sam bila skoro 24 sata u sali i nije ta maska nešto što ne može da se izdrži", kaže jedna mama, dodajući da je, budući da je njen porođaj trajao oko pola sata, samo za to vreme imala masku jer je najveći deo vremena bila sama u sali, pa masku nije nosila.

"Pravo da vam kažem, od bolova nisam ni pomislila na masku, jer sam jedva do sale stigla", kaže mama koja se porodila u maju.

Dakle, sudeći po komentarima, iskustvo nije najprijatnije, ali nije ni neizdrživo.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti