15°C

Beograd

Photo: pixabay picjumbo

Izvor: mindbodygreen

Roditelji, naučite decu kako da SAMOSTALNO REŠAVAJU PROBLEME!

Kada se deca suoče sa krizom, roditelji treba da pruže podršku u rešavanju problema, ali ne bi trebalo da u potpunosti preuzmu teret odgovornosti na sebe.

U FOKUSU:

KRIZNI ŠTAB PRELOMIO: Doktor Kon saopštio nove odluke, ugostiteljima i dalje samo bašte, a evo šta se događa sa đacima (VIDEO)

KORONA BROJKE U SVETU: Ovo su najnovije cifre, broj preminulih je zastrašujući!

JEZIVE SCENE NA VOŽDOVCU: Devojka isekla mladića! Hitno prebačen u bolnicu

NOVO KRŠENJE SPORAZUMA! Petkoviću NEGATIVNO ODGOVORENO na zahtev za posetu KiM

PRVI ČOVEK SAD PREDLOŽIO SASTANAK: Bajden i Putin ovog leta u Evropi

Kada bismo to uradili, deca bi vremenom naučila da probleme uvek rešava neko drugi, a to nikako nije dobro za njih.

Potrebno je zapravo da deca sama nauče kako da se snađu u teškim situacijama.

Većina tinejdžera bude preplavljena emocijama kada počnu da se susreću sa malo ozbiljnijim problemima i tada najčešće traže pomoć od roditelja.

Zapravo, postoje načini kako da sprečite da vaše dete počne da izbegava preuzimanje odgovornosti na sebe i da stalno traži pomoć od vas.

ZANIMAĆE VAS:

AMERIKA U ŠOKU: Pucnjava u Indijanapolisu, nekoliko ljudi pogođeno, NAPADAČ SE UBIO

DANAS JE VELIKI SVETAC: Treba izbegavati svađe, a ovo nikako ne uzimati u ruke

MALO I BOGDANOVIH 28 POENA: Baksi prekinuli seriju Atlante (VIDEO)

Naučnici su utvrdili! Evo šta vam se dešava KADA PROMENITE KREVET!

Kada vaše dete bude bilo potpuno opušteno i srećno, zamolite ga da napiše deset stvari koje će ga smiriti kada se bude osećalo uplašeno. To će biti lista od 10 stvari koje će im pomoći da se lakše suoče sa problemom. Ta lista može da sadrži aktivnosti kao što su čitanje knjige, gledanje tv emisije, joga, kupanje…Pustite dete da samo uredi svoju listu.

Naučite vaše dete da koristi ovu listu kad god mu je teško. Ključ ovog pristupa je pružanje podrške, a istovremeno davanje uverenja da vaše dete samo shvati kako da se oseća bolje. To će im vremenom razviti uverenje da nisu bespomoćni, iako se osećaju preplavljeno emocijama.

Kako biste još više osnažili svoje dete, zamolite ga da vama pomogne da napravite svoju listu. Ovo je jedan od načina da kod deteta izazovete humanost i pružite mu priliku da razmišlja i o tuđim potrebama, a ne samo o svojim.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar