29°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: kurir

OVO SU ZABRANJENA IMENA U SVETU! Neka su baš šašava!

U želji da svom detetu daju zanimljivo i originalno ime, roditelji često preteraju. Tako neki ljudi ceo život nose neobično ime. 

Mnoga imena su toliko neobična i čudna da deca tokom odrastanja nailaze na zadirkivanja, pa i zlostavljanja. Doduše, neki mogu da promene ime kada postanu punoletni, ali ožiljci ostaju. 

Upravo zbog takvih roditelja, neka neobična imena su zakonom zabranjena.

VESTI DANA

MILANOVIĆ NAJAVIO: Šaljemo 150 vojnika na Kosovo!

KNEŽEVIĆ O SASTANKU MINISTARA OBRANE CG I TZV. KOSOVA: Injac samo još šotu nije zaigrala, Tači i Haradinaj nisu priznali Kosovo kao Vlada CG

PREKINUT MEČ! Novak besan, ušao u RASPRAVU

Iako neka imena ne postoje i ne možemo da zamislimo da bi neko tako nazvao svoje dete, mnoge zemlje širom sveta u matičnim kancelarijama imaju popis zakonom zabranjenih imena. Teško je poverovati da su neki roditelji hteli ova imena da daju svojim naslednicima, ali donosimo vam neka imena koja roditelji u tim državama ne smeju da daju svom detetu.

Roditelji u Francuskoj su 2015. godine hteli su svoju devojčicu da nazovu "Nutela", ali sud im je zabranio i doneo odluku da bi takvo ime moglo da izazove zadirkivanje i ruganje. Na kraju su je nazvali Ela.

Jedan turski par koji je živeo u Nemačkoj hteo je 2002. svoje dete da nazove "Osama Bin Laden", što im je bilo zabranjeno, dok je jedan par u Brazilu hteo da izabere ime "Sadam Husein".

U Meksiku su na listi zabranjenih: "Skrotum", "Fejsbuk", "Robokap", a u Danskoj ime "Anus".

U FOKUSU

SUTRA JE SVETI VASILIJE OSTROŠKI: Večeras ovo NE RADITE, a uoči svanuća devojke mogu saznati gde će se UDATI

STIŽE NAM CIKLON: Uživajte još par časova, sledi nagla PROMENA VREMENA

OVI ZNAKOVI SU ROĐENI ZA LAGODAN ŽIVOT! Sve im ide od ruke

"Pieandsauce" (u prevodu pita i preliv) jedno je od imena koje je zabranjeno u Australiji, kao i "Burger King".

Ime "Akuma", što znači đavo zabranjeno je u Japanu, a "Supermen" u Venecueli.

Novi Zeland zabranjuje ime "Sex fruit" (u prevodu seksi voće), a u ovoj zemlji kao i u Maleziji zabranjeno je dete nazvati imenom "Marsovac".

Na Novom Zelandu nisu dopuštena imena: "Spinach" (spanać), kao i "Ceasarian" (carski rez), "Pantie” (gaćice), "Ikea", "Hitler", "Talula Does The Hula From Hawai" i "4Real".

U Maleziji i Novom Zelandu zabranjeno je nazvati dete imenom "Chow Tow" što u prevodu znači "smrdljiva glava".

HRONIKA

UŽAS U SREMSKOJ MITROVICI: Dečak rekao doktoru da ga otac DODIRUJE

PREPOZNALA ODSEČENE DELOVE TELA: Svedočenje Goksijeve žene, JEZIVI DETALJI otmica

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD POŽAREVCA! Poginuo vožač motocikla

BRFXXCCXXMNPCCCCLLMMNPRXVCLMNKSSQLBB1116 - ovo ime odabrali su roditelji u znaku protesta protiv strogih švedskih zakona o imenima. Navodno se izgovara "Albin".

A verovali ili ne, ova bizarna imena su dopuštena i negde u svetu postoje deca koja se zovu: "Violence" (u prevodu "nasilje"), "Benson i Hedges" (britanski brend cigareta) i "Number 16 Bus Shelter" ("autobuska stanica broj 16").

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar