16°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Srbija Danas

NIKAD NE BACATI HRANU: Evo kako sačuvati hleb!

Danas je trend da se čak i jučerašnji hleb baca u đubre, a nekada su žene od starog hleba pravile različite specijalitete. 

Spolja hrskav, unutra sočan i mekan: takav je hleb najbolji! Ali ako ne stignemo odmah da ga pojedemo ubrzo se stvrdne. Ili ga ostavimo, nezamotanog u vrećicu i opet je rezultat isti, možete na njemu slomiti zube.

VAŽNO:

LIDER U REGIONU:Izveštaj evropske komisije POTVRDIO! Srbija postigla značajan napredak u oblasti inovacija!

IZMENE U PRAVOSUĐU BIH! Gordana Tadić razrešena dužnosti glavnog tužioca!

SUDAR LASTINOG AUTOBUSA I AUTOMOBILA U SMEDEREVU: Tri osobe poginule u automobilu, dok je šest osoba iz autobusa zadobilo lakše povrede!

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Očekuju nas visoke temperature od ponedeljka!

ČETVRTI DAN OLIMPIJSKIH IGRA! Glavni adut za medalju Milica Mandić u tekvondou!

Međutim, to nije razlog da ga odmah bacite! Naime, tom hlebu nedostaje samo malo vlažnosti. Uz pomoć ovog jednostavnog trika možete mu je vratiti i tvrdi (i stari) hleb opet pretvoriti u sveži.

  • Isecite stari hleb na kriške pa ih nakapajte uz pomoć kašičice ili četkice s malo vode. Namažite vodom i koricu spolja.
  • Stavite kriške na pleh za pečenje pa potom u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Dovoljno je da držite hleb u rerni oko minute – i gotovo!
  • Savet: ako imate mikrotalasnu, takođe možete iskoristiti ovaj trik. Jednostavno stavite kriške hleba na tanjir, navlažite ih pa na srednjoj temperaturi ostaviti 30 do 60 sekundi u mikrotalasnoj peći. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar