13°C

Beograd

PAKUJTE SE: Ova mesta treba posetiti pre nego što NESTANU!

Iako smo mislili da će neke građevine, mesta ili ostrva trajati vekovima, pogrešili smo.

Naime, zbog promene temperature i podizanja nivoa mora, mnogi od ovih neverovatnih prizora možda neće doživeti da ih vide naredne generacije.

Spremite pasoš i krenite na put kako biste videli ova neverovatna mesta kojima preti nestajanje sa lica zemlje!

Venecija, Italija

Grad Venecija je tehnički arhipelag formiran od preko 100 ostrva povezanih mostovima i kanalima. Istorijske osnove grada su već neko vreme pod vodom. Iako se godišnje obnavlja, zbog nedostatka sredstava nije moguće još dugo održati plutajući grad na površini.

Mrtvo more, Srednji Istok

Ostatak nekadašnjeg okeana pokazuje srednji godišnji pad od 90-tih godina, i hiljada godina se već suši postepeno. S obzirom na globalno zagrevanje, vrlo je verovatno da preti da se osuši.

Tadž Mahal, Indija

Ovo simetrično remek-delo, nekoliko vekova staro, velika je grobnica Akre, izgrađena kao dom za beživotno telo supruge Šaha i može uskoro biti zatvoreno za javnosti. Zašto? Zbog težine i nedostatka strukturalnog integriteta modernih zgrada, Tadž Mahalu preti kolaps.

Sejšeli, Afrika

Zemlja sa predivnim pejzažima, poznata kao Sejšelska ostrva su na ivici potonuća i poplava. Novi pokušaji sa velikim finansijskim donacijama iz prijateljskih zemalja dovode do smanjenja šanse za oštećenja. Međutim, s obzirom na niske nadmorske visine Sejšela, kolaps je neizbežan.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar