9°C

Beograd

PARALIJA JE PROŠLOST: Otkrivamo vam novo mesto sa istim cenama, ali daleko lepšim morem!

Perea se smatra predgrađem Soluna, ali i prelepim letovalištem koje vikendima vrvi od Solunjana.

Naime, Perea se nalazi 15 kilometara južno od centra Soluna i 4 kilometra od aerodroma, a poznata je po dugoj peščanoj plaži, restoranima, tavernama i, naravno, promenadi kojom možete šetati satima.

Ono što je još jedna prednost ovog letovališta, koje je u ponudama mnogih turističkih agencija i u Srbiji jeste blizina Solunu, drugom najvećem gradu u Grčkoj.

Do njega možete stići redovnom autobuskom linijom (autobusi saobraćaju na svakih pola sata) po ceni od jednog do dva evra ili tridesetpetominutnom vožnjom brodićem po ceni od 3 evra po osobi u jednom pravcu.

Još nešto čini Pereu savršenim mesto za letovanje, a to je činjenica da se Halkidiki nalazi na samo 50 kilometara od ovog letovališta, pa tako osim izleta u Solun, možete posetiti Kasandru i Sitoniju.

Ukoliko ste smešteni u nekom od hotela onda ćete ležaljke imati na račun kuće, a na ostalim mestima je obavezno da naručite piće i biće ceo dan besplatne. Inače, cene noćenja u apartmanima se kreću već od 25 evra po noćenju u dvokrevetnoj sobi.

S obzirom na to da je Perea poznata kao jedan od najvećih kongresnih centara u Grčkoj, zanimljivo je da su cene soba zapravo i do četiri puta skuplje tokom zimskih meseci, a svaki hotel ima i po nekoliko kongresnih sala.

Voda je plitka, pa je Perea idealna za decu i neplivače, ali ono na šta treba obratiti pažnju jeste razmnožavanje meduza koje počinje u avgustu.

Cene su veoma pristupačne, a vikendom se pripremite za gužve kada se lokalci iz Soluna "spuste" na kupanje.

Pročitajte i ovo TURISTI BUDITE OPREZNI: Zbog ovih stvari slede OZBILJNE kazne! (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar