12°C

Beograd

OVO SRBIJA NE SME DA PROPUSTI: Jedino na OVAJ način može poboljšati turizam! (FOTO)

Siti brejk putovanja su najzastupljenija zbog čega su efikasni obilasci na prvom mestu, a za to su ključni dogovori celog regiona.

Kineski turisti dođu na nekoliko dana na Balkan, obiđu Novi Sad, Beograd i Taru, nakon čega se zapute u Višegrad i dalji obilazak Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Zato je neophodna saradnja, jer ako već ne postoje organizovane kružne ture, potrebno je preporučiti i nametnuti turistima destinacije.

Kako je glasio i sam naziv ovogodišnje konferencije Turizma Srbije - "Partnerstvo za budućnost", učesnici su se saglasili da je saradnja između ministarstava, organizacija, agencija, ali i država jedini način da domaći turizam "doživi procvat".

- Region mora da nastupa zajedno - rekao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, a sa tim se saglasila i sekretar Udruženja za turizam privredne komore Srbije Tijana Maljković, koja je rekla da je jedina šansa promocije u prekookeanskim zemljama upravo saradnja regiona.

Druga vrsta turista su oni koji izvoje mesec dana za obilazak regiona, i tada žele da vide sve. To je, takođe, nešto o čemu se mora voditi računa, jer ako nema saradnje među turističkim organizacijama, turista će jednostavno otići. Ali ako, na primer, u info-centru u Beogradu, može da dobije bar osnovne informacije o ponudi Vrnjačke banje, a tamo opet informacije o drugim mestima u Srbiji, ili regionu, turizam će konstantno napredovati.

Izvor: 92putovanja
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar