22°C

Beograd

MAGIJA U BERLINU: OVO mesto morate posetiti! (FOTO)

U centru Berlina, nedaleko od važnih znamenitosti, na Aleksandarplacu, nalazi se muzej za one koji otvorenog uma koje zanimaju i manje objašnjive stvari.

Posetioci Muzeja magije u Berlinu mogu da se upoznaju sa mističnim delovanjima kroz vekove. Kroz eksponate jep redstavljena važnost magije u različitim kulturama i religijama.

U muzeju se nalaze razni "magični" predmeti poput maski napravljenih za rituale u Africi i sprava za mučenje "nečistih bića" u Evropi u srednjem veku, a predstavljeno je i istraživanje alhemičara Nikole Flamela, kao i artefakti o suđenjima vešticama koja su se odvijala u Holandiji.

"Magicum" je među retkim interaktivnim muzejom ove tematike, gde posetioci učestvuju u rešavanju zagonetki i otkrivanju čarolija. Na ulasku u muzej, posetioci dobijaju i kartu sa rešenjima zadataka i igara koje će imati priliku da vide, piše atlas obscura.

Postavka je prilagođena na nemačkom i engledskom jeziku, a vikendima se prave i mađioničarske tačke, što čini ovaj muzej idealnim za opuštanje nakon iscrpljujućeg obilaska grada.

Izvor: B92.net
Foto: Instagram/PrintScreen/Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar