25°C

Beograd

Photo: Wikipedia/Printscreen

Izvor: Index

OSAM MESTA NA KOJIMA JE ODMOR KAO SAN: I pride uslikate najbolje fotke!

Ako ste ljubitelj nesvakidašnjih doživljaja i zanimljivih aktivnosti, najpoznatije turističke destinacije neće vam biti dovoljne da zadovoljite svoju želju. Ako želite stvoriti uspomene koje ćete pamtiti celog života i iskusiti jedinstvene načine za uživanje, trebate birati malo drugačija mesta, piše World Atlas.

Na ovih osam destinacija će te osećati se kao nigde drugde, a fotografije koje na njima napravite buknuće na vašim profilima na društvenim mrežama.

Lisabon, Portugal

Lisabon, najveći grad Portugala i njegov glavni grad, bio je s 3,3 miliona posetilaca deveta najposećenija destinacija u južnoj Evropi 2017. godine. Ovaj grad koji se nalazi na brdima oko reke Tajo, jako je živopisan i poznat je po svojim muzejima svetske klase i istorijskim spomenicima i dvorcima. Ako ga posetite, obavezno obiđite i Lisabonski okeanarijum.

Bora Bora, Francuska Polinezija

Bora Bora je ostrvo površine 30,5 kvadratnih kilometara i nalazi se u Tihom okeanu. Jedno je od vodećih turističkih destinacija koje su poznate po svojim luksuznim apartmanima na vodi. Mnogi ovde dolaze na medeni mesec, a svi govore o koralnom grebenu koji se nalazi u njegovoj blizini i jedinstvenoj laguni. Ako posetite ovo ostrvo možete posmatrati kitove i delfine, ići na ronjenje ili na krstarenje, posetiti kanjone iz Drugog svetskog rata.

Amsterdam, Holandija

Amsterdam, grad koji se naziva i Severna Venecija,  jedna je od najposećenijih destinacija u Evropi – godišnje kroz njega prođe više od pet miliona posetilaca. Sa svojim akademijama, univerzitetima, istraživačkim institutima, pozorištima i s preko 40 muzeja, Amsterdam je kulturni centar Holandije. Pri poseti možete se voziti i njegovim kanalima dugim skoro 100 kilometara, a ovaj grad se upoređuje s Venecijom zbog svojih 90 ostrva koji su povezani s 1200 pitoresknih mostova. Amsterdam je poznat i po svojim festivalima i bogatom noćnom životu.

Dablin, Irska

Dablin je grad koji se nalazi na uzvišenjima oko reke Lifej u blizini Dablin Mountisa. Jedna od najvećih atrakcija u gradu je fabrika piva Ginis u čijem baru možete probati piće koje se proizvodi u njoj, a tamo se nalazi i jedan od najpoznatijih barova u ovoj zemlji – Templ Bar. Ovaj grad ima jako živopisan noćni život i poznat je kao najmladolikiji grad u Evropi s 50 posto stanovništva mlađeg od 25 godina.

Ova ostrvska zemlja jedno je od najlepših karipskih ostrva. Najposećenija je od januara do aprila, tokom suhe sezone, a popularna je zbog predivnih plaža, pejzaža i tropske klime. U neke od atrakcija spadaju planine Pitons, botanički vrtovi, izvori sumpora,  Nacionalni park Pidžin Ajland i kišne šume.

Kapadokija, Turska

Kapadokija je istorijsko mesto u Anadoliji u Turskoj. Ovde možete naučiti puno toga o turskoj kulturi i istoriji Osmanskog Carstva. Najvažnije destinacije i gradovi u ovoj regiji su manastir Zelve, dolina Ihlara, Goremi i Urgup. Kapadokija je poznata po svojim bajkovitim dimnjacima, geološkim oblicima koji su nastali tokom erozije i koje su drevne kulture iskoristile da naprave dvorce i podzemne gradove.

Denpasar, Bali, Indonezija

Denpasar je grad u kojem se može naći spoj tradicionalne lepote i modernog načina života. Najpoznatiji je po svojim peščanim plažama. Sanur plaža je savršena za sunčanje jer ima mirnije vode od onih koje okružuju Serangan i koje su dobre za surfanje. Osim toga, tamo se nalazi najbolji centar za ronjenje na planeti, Atlantis Internašanal, a tu su i muzeji koje vredi posetiti.

Aspen, Kolorado

Aspen je zabačena regija u Stenovitim planinama u Koloradu. Ovo je jedna od omiljenih destinacija američkih turista, koje omogućavaju puno aktivnosti u prirodi. U njoj se nalaze četiri skijališta, a ovo je tokom 20. veka postalo jedno od omiljenih mesta poznatih osoba.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar