31°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: Tanjug

USLOVI ZA ULAZAK U ITALIJU Evo šta vas čeka na Apeninima

Italija, jedna od prvih država pogođenih korona virusom, pokušava da spreči novi talas zaraze dolaskom putnika iz inostranstva, zbog čega je uvela niz pravila kojih se stranci moraju pridržavati, ali i zabranu ulaska iz zemalja koje su ocenjene visokorizičnim.

PROČITAJTE I OVO

STEFANOVIĆ: Policija mora da REAGUJE NA NASILJE!

BIA OTKRILA JOŠ JEDNOG STRANOG AGENTA Državljanin Tunisa aktivan učesnik protesta

DAČIĆ POSLE HAPŠENJA: Vladimir Škundrić nema veze sa SPS

Na snazi su različite obaveze i zabrane u zavisnosti od zemlje porekla, a od obavezne izolacije izuzete su članice EU i zemlje Šengena, Velika Britanija, Andora, Monako, San Marino i Vatikan.

Ipak, za sve zemlje van te liste, ali i za građane EU koji su boravili poslednjih 14 dana u zemljama van područja EU i Šengena, na snazi je obaveza zdravstvenog nadzora i izolacije. Građanima 14 država van EU, među kojima su Srbija i Crna Gora, dozvoljen je ulazak na teritoriju Italije, uz obavezu karantina od 14 dana.

Kako je navelo Ministarstvo spoljnih poslova Italije, izolacija "traje 14 dana i počinje odmah po ulasku u Italiju", i dozvoljeno je kretanje "u najkraćem mogućem roku" do mesta karantina, bez korišćenja javnog prevoza.

SVE O KORONI

PAPRENE KAZNE za nepridržavanje: Danas stupa na snagu NOVI PRAVILNIK za zaposlene i poslodavce!

MRAČNE PROGNOZE IZ SZO Korona će dugo biti među nama

Situacija u Novom Pazaru NEŠTO BOLJA! Dvoje priminulih tokom noći!

LONČAR najavio! Institut za reumatologiju POSTAJE KOVID BOLNICA!

U Italiji je preporuka da razdaljina među ljudima bude najmanje metar, a neophodno je korišćenje maske u zatvorenim prostorijama dostupnim javnosti, kao i izbegavanje okupljanja. Italija je u četvrtak zabranila ulazak na svoju teritoriju iz 13 zemalja za koje je ocenila da imaju prevelik broj slučajeva virusa kovid-19, među kojima su Bosna i Hercegovina i Severna Makedonija.

Preostalih 11 zemalja koje su na listi na koje se odnosi zabrana su Jermenija, Bahrein, Bangladeš, Brazil, Čile, Kuvajt, Moldavija, Oman, Panama, Peru i Dominikanska Republika.

Za ulazak na teritoriju Italije potreban je obrazac za obrazloženje posete toj zemlji koji se može preuzeti sa internet stranice italijanskog Ministarstva spoljnih poslova, prenosi italijanski Sky Tg24.

SAZNAJTE JOŠ

NASA UPOZORILA Kometa duga pet kilometara ulazi u orbitu!

SVI su ISKLJUČILI MOBILNE telefone! NAJNOVIJI detalj koji OTKRIVA Jeleninog ubicu!

SVEŠTENICI SEKSUALNI PREDATORI Prošla sam pakao, silovao me...

Italija je prva evropska zemlja koja je početkom marta uvela mere opšteg karantina, a iz blokade je izašla postepenim popuštanjem restriktivnih mera posle skoro tri meseca.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti