10°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

Veliko interesovanje za banje tokom praznika

Za odmor tokom uskršnjih i prvomajskih praznika domaći turisti najviše se interesuju za banjske centre, gde su hotelski kapaciteti u pojedinim banjama već rezervisani više od 70 odsto, kažu Turističkoj organizaciji Srbije.

U banjama je hotelski smeštaj rezervisan za praznike između 45 i 70 odsto, rekla je Tanjug direktorka TOS - a Marija Labović i dodala da su, na primer, u Sokobanji hotelski kapaciteti već rezervisani 72 odsto, a u Prolom i Lukovskoj banji, takođe, oko 70 odsto. U banji Vrdnik 55 odsto...

NAJVAŽNIJE VESTI

IMUNIZACIJA U SRBIJI: Date 3.068.643 doze vakcina,1.238.871 revakcinacija!

KORONA PO GRADOVIMA SRBIJE: Beograd i Novi Sad na udaru kovida 19

NOVI KORONA PRESEK: 37 pacijenata preminulo, 218 ljudi na respiratoru!

"TRAŽIMO JE PO BEOGRADU... NEMA JE!" Oglasila se i majka nestale Teodore (15), njene reči lede krv u žilama

Kaže da je, sa druge strane, interesovanje stranih turista za odmor u Srbiji još uvek skromno zbog epidemiološke situacije.

Kada je reč o dve najpopularnije banje u Srbiji, u Sokobanji je do sada za praznike rezervisano i 63 odsto privatnog smeštaja, a u Vrnjackoj Banji 45 odsto kapaciteta u hotelima i otprilike isto toliko u privatnom smeštaju.

Direktorka TOS-a kaže da su planinski centri do sada za predstojeće praznike malo manje traženi od banjskih centara i da je rezervisanost kapaciteta hotela između 35 i 40 odsto, ali da postoji veliko interesovanje za privatni smeštaj.

Ipak, na planinama je do sada za praznike rezevisani između 25 i 30 odsto kapaciteta.

Ona očekuje da će sledeće nedelje biti povećano interesovanje turista za planinne u celoj Srbiji.

Takođe, navodi da su na Kopaoniku hoteli do sada rezevisani oko 40 odstom, dok je zauzetost privatnog smeštaja između 25 i 30 odsto. Na planini Zlatar između 20 i 30 odsto hotelskog smeštaja, a privatng oko 35 odsto.

SAZNAJTE I OVO

JEZIVO! Karatistkinja u napadu ljubomore umalo ODSEKLA DEČKU POLNI ORGAN!

"ONI SU OZBILJNA PRETNJA ZA REGION": Rusija ima rakete koje mogu da dobace do Nemačke

DAČIĆ O PROMENI USTAVA: Priče da će se menjati preambula o Kosovu su prazne priče

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Najvažnije da u požaru nema povređenih, hvala svim nadležnim službama!

Na planini Golija, precizira Labović, rezervisano je oko 30 odsto hotelskog smeštaja, a u privatnom smeštaju oko 40 odsto, dok su hoteli na Zlatiboru do sada za praznike rezervisani između 40 i 50 odsto.

Odgovarajući na pitanje da li je seoski turizam sve popularniji, Labović ukazuje da je još u prošloj godini zabeležen veliki porast broja noćenja u ruralnim sredinama, te da očekuje da će taj trend biti nastavljen i u buduće.

Ističe da je za turiste, kada je ruralni turizam u pitanju, posebno atraktivna zapadna Srbija i to deo oko Ivanjice, kao i Rudnik, Gornji Milanovac, ali i okolina Kragujevca, gde se traži “krevet više”.

Kada je reč o zainteresovanosti turista za glavni grad tokom praznika, interesovanje je malo, a rezervisanost hotela je tek oko pet odsto, rekao je Tanjugu direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar