Izvor: Novosti
07.09.2021 u 16:00
0

DOBRE VESTI ZA SRPSKE TURISTE: Turska uvela nova pravila za ulazak u zemlju

Građani Srbije i dalje će moći da putuju u Tursku pod istim uslovima, uz jednu novinu, koja se tiče dece mlađe od 12 godina, a kojoj će ulazak u zemlju biti slobodan bez ikakvih uslova, saopštila je danas ambasada Turske u Beogradu.

Nova mera, koja se tiče dece mlađe od 12 godina, do sada je važila za decu do 6 godina, a velika je olakšica za porodice koje planiraju da iskoriste poslednje dane leta i posete neku od atraktivnih turskih destinacija.

PROČITAJTE JOŠ: DOBRE VESTI ZA SRPSKE TURISTE! Od četvrtka bez testa i karantina na Kipar!

U skladu sa novom uredbom o režimu ulaska u zemlju koja je stupila na snagu u ponedeljak, za odrasle je uslov ostao nepromenjen, a to je da oni mogu da putuju u Tursku sa potvrdom o potpunoj vakciniji ili potvrdom o preležanom virusu kovid-19 u prethodnih šest meseci.

Ukoliko putnik ne poseduje jedan od ova dva dokumenta, neophodno je priložiti negativan PCR test, urađen u poslednja 72 sata ili negativan antigenski test star do 48 sati.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA UTICALA NA RAZVOJ OVOG VIDA TURIZMA: Kampera sve više u Srbiji!

Kao dodatan vid kontrole, na svim graničnim prelazima se vrše nasumična PCR testiranja.

Dodaje se da su svi putnici dužni da pri ulasku u Tursku pokažu HES KOD neophodan za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter