22°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

Ovo je PET najvažnijih osobina svakog DOBROG RODITELJA!

Kada nas roditelji vaspitavaju, često nam govore da ćemo mi imati iste probleme kad budemo imali svoju decu.

U FOKUSU

ŠIFRA SMRTI! Ovako je supruga Zdravka Radojevića otkrila da joj je MUŽ MRTAV

DIREKTOR KBC ZVEZDARA: Svaki treći oboleli od korone ima OVE probleme, otkriven RAZLOG

BLOKIRANA SEDNICA SB UN: Nema pregovora o krizi na Bliskom istoku

NASTAVLJAJU SE UDARI: Bombardovana GASNA PLATFORMA Izraela

A kad konačno dobijemo svoje dete, počinjemo da se pitamo da li smo dobar roditelj i da li sve stvari radimo ispravno.

Uvek treba da osluškujete detetove potrebe, ali vam takođe mogu pomoći i saveti kako da budete što bolji roditelj detetu.

Da biste bili dobar roditelj, najpre morate upoznati sebe, svoje mogućnosti i sposobnosti. Razmislite o tome koje su vaše snage, a ovo je 5 najvažnijih stvari koje dobar roditelj treba da poseduje.

 

Entuzijazam

Dobri roditelji uživaju u vremenu koje provode sa svojom decom i raduju se zajedničkim aktivnostima.

Kada razmišljate o roditeljstvu, obratite pažnju na to da li ste u proteklom periodu imali neke zajedničke aktivnosti sa svojom decom, kao i šta biste novo mogli zajedno da probate. Jednako kao i vama, deci je važno da provode dovoljno vremena sa svojim roditeljima.

 

Lakoća

Kad nešto radimo s lakoćom, obično imamo utisak da nam takve stvari dolaze “prirodno”. Setite se kad ste se poslednji put osećali tako dok ste obavljali svoju roditeljsku ulogu. Zapamtite koje stvari ste radili u tom periodu i ponovite ih opet. Tako ćete mnogo više uživati u periodu koji provodite sa svojim detetom.

PROČITAJTE JOŠ

NOVI JEZIVI DETALJI: Velja Nevolja žrtve mučio po KOLUMBIJSKOM RECEPTU

NEDOPUSTIVO JE DA BILO KO PRETI GRAĐANINU SRBIJE: Dačić osudio napade na Orlića i na porodicu predsednika

PONOVO GUŽVE U BEOGRADU: Haos i posle kiše

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u "Naslovnoj strani"!

Sposobnosti

Razmislite o tome u kojim područjima roditeljstva ste bili dobri. Da li je u pitanju davanje saveta oko svakodnevnih problema sa kojim se dete susreće ili je u pitanju nešto jednostavnije, poput pomaganja oko domaćih zadataka?

To su uglavnom one stvari koje su i drugi ljudi primetili kod vas. Razmislite kad vas je poslednji put neko pohvalio u nečemu kad je u pitanju roditeljstvo i nastavite da praktikujete iste stvari.

 

Energija

Iako deca mogu da vas iscrpe do krajnih granica, sutradan ste opet spremni da budete najbolji roditelj na svetu. To je istinska snaga koja vas zapravo čini snažnijima nego što ste ikada bili.

 

Uživanje

Završavanje svakodnevnih obaveza može dovesti do toga da nemate dovoljno vremena da se zabavite sa decom. Međutim, dobar roditelj će uvek naći makar malo vremena za uživanje sa detetom. Dobrom roditelju je porodica na prvom mestu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar