3°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: magazin.novosti

Da li treba da radimo KARDIO svaki put kada vežbamo?

Pitate se koliko često treba da radite kardio vežbe?

Kardiovaskularne vežbe mogu da povećaju snagu mozga, zaštititi od srčanih bolesti i smanjiti rizik od dijabetesa. Takođe mogu da ojačaju zglobove i poboljšaju kondiciju.

Prema istraživanjima kardio vežbe podižu raspoloženje i olakša suočavanje sa stresom. Uzimajući u obzir ove aspekte, da li treba da radimo kardio svaki put kada vežbamo i koliko je previše?

Koliko često treba da radimo kardio vežbe za optimalno zdravlje?

Od boljeg zdravlja srca do jačih zglobova, kardiovaskularni trening ima svoje prednosti. Tu je i sagorevanje kalorija. Međutim, previše može da učini više štete nego koristi.

Previše kardio aktivnosti može da dovede do povreda, hroničnog umora, dehidracije i nepravilnog rada srca, upozoravaju doktori.

Prekomerno vežbanje povećava nivo kortizola, što može da potisne imunološku funkciju. Zapravo, nema potrebe da radimo kardio svaki put kada vežbamo. Ako, recimo, planirate da trenirate leđa ili noge, sasvim je u redu da preskočite kardio. Ove vežbe imaju veliki stres na mišiće i zglobove, pa bi kardio bio preivše.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar