Izvor: HappyBSC
18.02.2022 u 09:20
0

ISHRANOM DO TANJEG STRUKA: 4 napitka koja tope salo

Pića puna kalorija i šećera mogu doprineti stvaranju sala na stomaku.

Zbog toga je važno šta tačno pijete, a stručnjaci su istakli pet pića koja mogu da ubrzaju topljenje masti na stomaku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Piće bez kalorija

Šećerna pića su puna kalorija i mogu povećati šećer u krvi, kao i količinu masti u stomaku. Pića bez kalorija mogu vam pomoći da sagorite manje kalorija dnevno i izgubićete masnoću na stomaku.

Najbolje takvo piće je svakako voda, a studije sugerišu da povećanjem količine vode koju pijete tokom dana možete ubrzati metabolizam kako bi vaše telo moglo efikasnije sagorevati masti.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži kofein i katehine, bioaktivna biljna jedinjenja.

„Ove dve glavne komponente mogu da povećaju oksidaciju masti, ili da ubrzaju njeno sagorevanje. Međutim, ispijanje zelenog čaja neće magično rastvoriti svu masnoću iz stomaka, ali može pomoći“, kaže nutricionista Rejčel Dajman.

Crni čaj

Ako vam se ne sviđa gorak ukus zelenog čaja, postoji crni čaj. Bogat je falvonoidima i zdrav je za srce i može pomoći u snižavanju krvnog pritiska. Ovi isti flavonoidi takođe igraju veliku ulogu u smanjenju masti na stomaku.

Kafa

Pokazalo se da je konzumiranje napitaka sa kofeinom, poput kafe, efikasan način za suzbijanje apetita kod nekih ljudi. Ovo može smanjiti dnevni unos kalorija i smanjiti masnoću na stomaku. Deo istraživanja je pokazao da kofein stimuliše termogenezu, proces koji podstiče naše telo da proizvodi više toplote i sagoreva više kalorija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter