Izvor: Objektiv.rs
28.07.2021 u 12:40
0

BEZ GLADOVANJA: Vreme je da isprobate VOLUMETRIKS DIJETU

Pri izboru dijete bi trebalo dobro da razmotrite šta sve ona podrazumeva.

PROČITAJTE JOŠ:

U BiH DANAS STUPAJU NA SNAGU ODREDBE O NEGIRANJU GENOCIDA

AMSS PORUČUJE: Vozači, izbegavajte vožnju po vrućini!

NOĆ ZA NAMA: Relativno mirna noć u Beogardu

Ali i da znate kom tipu pripada i kako funkcioniše.

Ukoliko ne možete da odlučite da li želite da postanete vegetarijanci, volumetriks dijeta je pravi izbor za vas.

Funkcioniše po principu energetske vrednosti namirnica i sadržaja vode, što u prevodu znači da različite namirnice daju različit osećaj sitosti. To u praksi znači da će nas ista kalorijska vrednost masne brze hrane manje zasititi naspram iste kalorijske vrednosti povrća. Sa druge strane, ista kalorijska vrednost povrća će količinski biti veća i tim će ispuniti veći deo želuca.

Sam naziv ove dijete znači fleksitarijanac = fleksibilni vegetarijanac, što znači da se osoba, koja se odluči za ovakav način ishrane, hrani kao vegetarijanac, ali povremeno sme da jede meso.

Preporučene namirnice

Voće, povrće, niskomasni mlečni proizvodi, integralne žitarice, pasulji, posno meso.

Druga podela možda može bolje da baci svetlo na izbor namirnica kod ove dijete:

Prva kategorija
Nemasno mleko i niskomasni mlečni proizvodi, voće sa visokim sadržajem vode, povrće sa malom količinom ugljenih hidrata i visokim sadržajem vode, supe od povrća.

Druga kategorija
Ostalo voće, povrće, meso sa manje masnoća (riba, piletina), pahuljice, testenine od integralnih žitarica.

Treća kategorija
Meso, stari i masni sir, orašasti plodovi i suvo voće, jela kao što su: pica, pomfrit, sladoled i domaći niskomasni kolači.

Četvrta kategorija
Krekeri i slične industrijske grickalice tipa čips, perece, čokoladni kolači, slatkiši sa puno masnoća, puter, ulja – generalno masnoće, alkoholna pića, gazirana pića i kupovni sokovi.

Dakle, ukoliko jedete namirnice prve kategorije svakoga dana, namirnice druge svakoga drugog dana, a namirnice treće kategorije jednom u pet dana – na odličnom ste putu da izgubite kilograme i poboljšate zdravlje. Sigurno se pitate šta je sa četvrtom kategorijom? Pa, nju najbolje da zaboravite – ove namirnice za vas jednostavno ne postoje.

Preporučena su tri glavna obroka i užina, ali tokom dana možete da grickate neku voćku, ili da jedete nešto drugo iz Prve kategorije namirnica.

Dr Rols smatra da je trik zdravog mršavljenja upravo upotreba niskokaloričnih namirnica. I dodaje da uz ovu dijetu možete da skinete 3 kilograma za nedelju dana. Volumetriks dijeta će smanjiti kalorijski unos i podstaći gubitak težine.

Ono što je jako važno, jeste to da se, pre početka volumetrik dijete, posavetujete sa lekarom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter