Izvor: Happy BSC
18.09.2021 u 13:38
0

KROFNE BEZ ULJA, PRAVO IZ RERNE!

KAKO PRIPREMITI:

Stavite kvasac u mlako mleko da nadođe. U vanglicu sipajte brašno, umućena jaja, kvasac i mleko, te rendanu koru limuna i otopljeni margarin. Testo dobro umesite i stavite na toplo da odmori. Kada se testo udvostruči izvadite ga iz vanglice i na radnoj ploči podelite na tri jufke. Svaku umesite sa malo brašna i razvijte oklagijom. Vadite krugove ili nožem isecite kvadrate. Slažite u pleh tako da strana koja je bila na stolu bude gore. Pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Pospite šećerom u prahu i služite tople sa džemom.

PROČITAJTE JOŠ: JEDNOSTAVNO, A UKUSNO: Pirinač, piletina i paradajz sos!

Ove krofne se ne kupaju u dubokom ulju, već se peku u rerni. Pečene su podjednako vazdušaste i ukusne, a servirane sa domaćim džemom postaju neodoljivi specijalitet. 

Sastojci                      Količina

jaja                                 4 komada

šećer                         100 g

margarin                          250 g

mleko                           250 ml

kvasac                          1 kocka

brašno                           1 kg

limun                            1

tečna vanila                  1 kašičica

šećer u prahu          po ukusu

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter