14°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Happy BSC

Ajvar simbol zimnice: proverite da li pravite neku od sledećih grešaka

Golden Rose ad

Iako je naravno mnogo lakše kupiti u samoposluzi teglu kad god vam se prijede, taj ajvar nikako ne može da parira domaćem.

Ipak, ukoliko pratite tradicionalni recept koji ste nasledili od svojih baka, a priprema ovog namaza vam ipak ne uspeva u potpunosti, proverite da li pravite neku od sledećih grešaka.

PROČITAJTE JOŠ: FANTASTIČAN KOLAČ SA ČOKOLADOM: Neodoljiva poslastica koja će za čas nestati sa vašeg stola!

Poštujte ovih pet saveta, i dobićete idealan rezultat!

Odstranite i semenke

Sve u svemu, glavni sastojak za spremanje ajvara jeste strpljenje. Odstranite većinu semenki iz paprike kašikom. Ako to budete radili tako što ispirate papriku, ceđenje istih će vam oduzeti previše vremena.

Odabir patlidžana

Oni koji stavljaju patlidžan u ajvar, bolje bi bilo da biraju zrele i tvdre primerke, jer su oni manje gorki

Ne možete da skratite proces mešanja

Najteži deo spremanja ajvara jeste dugotrajno i naporno mešanje. Koliko god da vas zamara nikako nemojte da skratite taj proces. Ravnomerno mešanje je osnovna tajna dobrog ajvara koji nikako ne prašta površnost.

Umesto dinstanja, ispecite paprike

Pečenje paprika je bolje iz razloga što im daje poseban ukus, koji ne možete da postignete ukoliko se odlučite za dinstanje istih.

Pazite da vam paprike i patlidžani ne izgore

Normalno je da kora, odnosno "kožica" paprike pocrni, ali morate da vodite računa o tome da vam "meso" povrća ne izgori. Pažljivo pratite proces pečenja i skidajte povrće sa vatre na vreme.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad